torsdag, januari 08, 2009

RENa funderingar

Idag när jag läste vårt lokalblad Östran fastnade jag på en av rubrikerna. Där står (tyvärr finns inte artikeln i nätupplagan utan bara i papperstidningen) "Ren ber Karlsson om hjälp" eller nåt i den stilen.

Kan Karlsson prata med renar? Visst har jag sett mannen som pratar med hundar i TV-serien med samma namn, och visst finns det en film och en bok med titeln "Mannen som pratade med hästar", men renar? Det har jag aldrig hört!

Fast OK, det är ju jultider. Kanske har tomtens ren fastnat i Kalmar och behöver hjälp för att ta sig härifrån. För ett par år sedan var det en hel cirkus som behövde kommunal hjälp för att ta sig härifrån, så en liten ren borde ju vara ett mindre problem. Vips bara, så är renen nöjd.

På tal om ren, ja. Ni som har läst den här bloggen kommer nog ihåg min julhälsning med foto. Kanske är det just den renen som ber Karlsson om hjälp. Säga vad man vill om goe liberalen i övrigt (och det är bara goa saker om man lämnar politiken därhän) men han är i alla fall ren en gång om året! :-)

Inga kommentarer: