fredag, januari 09, 2009

Obama tar ett litet steg åt rätt håll

Äntligen. Ett litet steg, men i alla fall....
http://www.ostran.se/sveriges_nyheter/obama_oeppnar_mot_hamas

Det enögda amerikanska perspektivet under ledning av nu senast president Bush har effektivt motat bort alla möjligheter till en lösning av konflikten i Gaza och istället trappat upp den. Jag är inte så naiv att jag tror att det händer nåt revolutionärt i det konservativa USA över en natt, men en liten ljusning är det ju i alla fall.

Stoppa dödandet NU!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle inte hoppas för mycket om jag var du...Att "Guardian", en vänstervriden tidning, skulle veta mer än alla tidningar i USA bör nog tas med en stor nypa salt. Har inte hittat någon eller något i amerikanska media som vet vad Obama står. Bara gissningar... Tvärtom är jag lite oroad. Israelvän som jag är stöder jag två-stats lösningen. Vad Obama faktiskt sagt är: On U.S. mediation: "We should never seek to dictate what is best for the Israelis and their security interests. No Israeli prime minister should ever feel dragged to or blocked from the negotiating table by the United States".
Vidare:On American aid to Israel: "We must preserve our total commitment to our unique defense relationship with Israel by fully funding military assistance and continuing work on the Arrow and related missile defense programs." Hoppas inte på för mycket..

Birgitta Axelsson Edström sa...

Nej, det gör jag inte. Jag noterade dock ett litet litet tecken på en liten liten förändring i en stenhård enögd attityd. Det var allt.