måndag, januari 19, 2009

Frustration - ett lyxproblem

Idag tillbringar jag dagen med att försöka få fatt i folk. Detsamma gjorde jag förra veckan. Fram emot fredagen inser man att det är kört. Att få tag på någon per jobbtelefon på fredagar är ungefär lika lyckosamt som att försöka utvinna socker ur Döda havet.

Tyvärr är det så gott som lika illa idag trots att det är måndag. "Tillfälligt ute" men tillfället varar i flera timmar. "Sjuk" fortfarande. "Tjänsteärende till kl 1600" är samma sak som resten av dagen och har man tur, men då måste man ha tur, så får man fatt i vederbörande i morgon innan han har gett sig av på nästa tjänsteärende. Eller blir "tillfälligt ute" resten av dagen.

Höjden var ändå när jag en gång förra året sökte en av kommunens tjänstemän och fick svaret "Tjänsteärende, återkommer kl 0214". Som politiskt ansvarig får man ju stora skälvan. Ska jag ha på mitt samvete att människan jobbar dygnet runt?!? Men så illa var det inte. Han skulle återkomma den 14 februari, dvs 14/2. Ibland är det rörigt med frånvarokoder.

Nåja, det är skönt att det finns e-post. Det förutsätter dock att den blir läst, och då inte bara av mig. Och medan jag väntar blir jag bara mer och mer frustrerad. Suck.

Fast jag antar att detta är ytterligare ett I-landsproblem. Det finns de människor som har det värre. Mycket värre. Det vet jag.

MEN KAN INTE MINA KONTAKTER SVARA I ALLA FALL????

Inga kommentarer: