tisdag, maj 02, 2006

Vem tar dagens publicistpris?

Åter till vardagen efter den där Valborgsmässoelden som inte brann och den där första maj-dagen då man trodde att det var höst... men vi lever ju ännu!

Några reflektioner kan man väl kosta på sig, t ex när det gäller publiciteten efter helgen. Det röda lokalorganet rapporterade mycket detaljerat om vårt demonstrationståg, åtminstone om man tycker att vår färdväg var det som var mest intressant. Tja vem vet? Kanske tycker NÅN att ett uppradande av samtliga gator som vi trampade på hade det största nyhetsvärdet. För min del tycker jag att det en aaaaning mer spännande att veta vad våra talare hade på hjärtat, exempelvis Stig Henriksson som ju vid förra valet fick 54% av rösterna på sig och Vänstern i Fagersta. Men jag kanske är konstig.

Det blå organet slog upp Johan Perssons löfte om bostäder på Fredriksskans. Vad har ett sånt löfte med första maj och arbetarnas dag att göra? Den som har lite kunskap om historia vet dessutom att detta är ett gammalt förslag från oss, närmare bestämt från Johnny Petersson år 2001 (långt innan han blev vice ordförande i KFF). Någon direkt nyhet är det alltså inte. Frågan är om idén går att förverkliga bättre nu när vi skriver år 2006. Kanske. För min del tycker jag att det är bättre att skaffa mig insikt innan jag skaffar mig en åsikt. Går det överhuvudtaget att bygga på den aktuella marken?

Priset tar dock den blå blaskan med notisen om att en man stal ett läppcerat på en av stadens bensinmackar. Det är inte klokt hur folk gör nuförtiden! ;-) Men sett i det perspektivet kanske Östrans reportage om oss inte var såååååå dåligt ändå. Fast räkna kunde hon inte, reportern.

Och nu lite från hemmasfären: Dags för sängen. Den goa liberalen valde vår säng och min djupfrysta pyttipanna framför Corallens hotellrum och trerättersmiddag med kaviar, oxfilé och blåbärsparfait. Det är jag glad för. Det gör att vi fryser lite mindre och mår lite bättre båda två. Och att vi dessutom får njuta av varandras sällskap. Det tycker vi nämligen om.

Inga kommentarer: