söndag, maj 21, 2006

Sorgen och glädjen

"Sorgen och glädjen de vandra tillsammans
medgång och motgång tätt följas åt"

står det i psalmen. Det blir ingen U21-landskamp i Kalmar på onsdag. Kommunens personal har slitit så mycket de kunnat, men när regnet fortsatte att falla under natten och morgonen så kämpade man förgäves. Flera stora pölar har bildats på Fredriksskans A-plan och de vägrar att rinna undan. Det är planhalvan närmast sjön som är problemet. Hur stort det egentligen är får veckans geotekniska undersökning visa. Det finns ingen anledning att ta ut elände i förskott. Det enda vi vet är att vi ska fixa det. Hur lång tid det tar får vi se. Jag vet att det inte kommer att ta en minut längre tid än nödvändigt. Det hjälper dock inte vad gäller onsdagens match. Vi ber om ursäkt, U21! Vi har gjort allt vi har kunnat.

Men Sverige tog ju VM-guld i hockey idag! Det är värt att fira. Visst är det roligt med sportframgångar? Fast matchen blev ju aldrig så där spännande som finaler kan vara när de är som bäst... Å andra sidan. Vi vann. Det är viktigast. Hurra!

Men sabla regn alltså. Det förstörde vårt första maj-firande och nu tog det kål på en landskamp också. Visst, jag gillar regn i andra sammanhang. Vi behöver ju vatten, och doften efter ett vårregn är oslagbar. Jag hoppas att det kommer nåt positivt ur denna veckas och helgs regn också. Nånstans så tror jag det i alla fall.

Inga kommentarer: