torsdag, maj 18, 2006

Lugnet före stormen?

Jag har köpt en ny cykel! En vacker lila Sjösala Furusund med sju växlar och navdynamo bor nu tillsammans med oss och fraktar sin matte runt i staden och dess omgivningar. Härligt! Vi har ännu inte riktigt vant oss vid varann och vi har ännu inte tränat oss förbi liberalen på Crescenten, men det kommer, bara lugn. Det handlar om kollektiva ansträngningar och samarbete. Där står sig individualismen rätt slätt. Det vet jag som ju var utan cykel i två dagar!

Hur som helst, den som trodde att en cykelstöld skulle hindra mig från att gå på politiska sammanträden bedrog sig. Så lätt ger jag mig inte. Den här veckan har jag varit med på både barn- och ungdomsnämnden och kultur- och fritidsnämnden. Vi har fattat många kloka beslut tycker i alla fall jag. Hoppas bara att alla har fattat ;-)

Det tror jag. Veckans sammanträden framstår för övrigt som ett under av enighet. Inte på en enda beslutspunkt har det redovisats skilda uppfattningar, vare sig mellan blocken eller inom dem. På BUN igår hade det i och för sig varit anmärkningsvärt om den borgerliga sidan hade varit oenig med sig själv då endast två ledamöter var närvarande, men KFN var fulltalig. Vi får väl se när valet närmar sig. Nånstans tror jag att det här är lugnet före stormen. Vän av konflikt och debatt lär inte bli besviken.

Annars finns ju alltid tidningarnas insändarsidor. Där trampas det på en hel del ömma tår, eller hur pastorn? ;-)

Inga kommentarer: