tisdag, maj 23, 2006

Leve kollektivet!

Ibland slås man över hur viktigt det är för människan att vara en del av något större. Redan i Bibelns skapelseberättelse konstateras tidigt att det inte var bra för mannen att vara ensam. Därför skapades en människa till. Visserligen vet jag ju att utan kvinnor fungerar inte världen ;-) men det är ju inte det som är huvudpoängen. Det viktiga är istället att man blir stark om man är flera.

Tänk så många människor det finns som utkämpar sina egna strider och krig på egen hand! Det är inte bara så att man slipper känna sig som en ensam soldat som krigar mot hela världen om man är fler, man brukar också genom det sociala samspelet lära sig mycket och på det viset kan man skärpa sina argument och sina strategier. Dessutom lär man sig ta hänsyn till andra och respektera andras åsikter. Det är helt enkelt demokrati i praktiken. Och dessutom är det så mycket roligare att kämpa tillsammans!

Därför är det så viktigt att vi ger föreningslivet så goda förutsättningar som möjligt att växa och utvecklas. Tänk vilken kraft som kan bli resultatet då!

Leve kollektivet!

3 kommentarer:

Mats sa...

Tänkte bara slänga in lite etnotips..fel ställe men orkar inte leta mailadress...

http://www.mcv.se/index2.asp?main=artister

Anonym sa...

Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
»

Anonym sa...

I find some information here.