onsdag, maj 31, 2006

Omväxling utan överraskning

Regn och sol och regn och sol och regn och sol...... Ja, vädret bjuder på omväxlingar men inte så mycket överraskningar. Precis som politiken. Det mesta verkar man ha hört förr, även om det kan komma från oväntat håll. Nu har centern svängt åt höger även i miljö- och energipolitiken. Var det någon som förväntade sig nåt annat? Allt för den heliga alliansen (läs: "den heliga makten")! Barbapapa formar sig villigt och glatt, som alltid.

Men ikväll blir det andra bullar! Då stundar "DROGKAMPEN", nykterhetsrörelsens frågesport mellan partierna. Den goe liberalen har legat vaken på nätterna av spänning. Han ska delta i folkpartiets tremannalag och hävdar att de är så överlägsna att de inte behöver ha fullt lag. Vi ifrån Vänstern är fyra (inbjudan gäller fyrmannalag) utan att för den skull ha "fullt" lag ;-). Jag hoppas emellertid att arrangörerna ser till att kontentan av kvällen blir en helt annan än vi är vana vid i den politiska ankdammen. Det återstår att se. Fram till dess är det kamp som gäller! Fast jag är skrämmande dålig på drogfrågor.... Med min frikyrkliga bakgrund är det kanske inte så konstigt. Till och med nattvardsvinet är ju alkoholfritt i våra kretsar. Och det tycker jag är bra!

Och slutligen, för alla som undrar över den spännande frågan: Ja, det blev en ny kran till hamnen! "Ett lyft för hamnen", som moderaternas gruppledare uttryckte det. :-)

4 kommentarer:

tomasrj sa...

Drogkamp är ju bra. Du var inte ute och sprang då!?

Pierre Edström sa...

Möjligvis var hon ute och cyklade några gånger under tävlingen :-P

tomasrj sa...

Ibland kan allt bara snurra runt för en...

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»