tisdag, september 04, 2018

Till er som inte kan låta bli att motarbeta demokratin...

Insändare publicerad på Barometern.se den 5 september 2018 och i papperstidningen 6 september. Se även artikel i Östra Småland 5 september.
Vi i Feministiskt initiativ har varken satsat hårt på valaffischering eller på att sprida material i fysisk form. Varför? Jo, för att vi inte har de resurserna. Vi har kampanjat på nätet och använt mun-till-mun-metoden i samtal och diskussioner. Eftersom vi inte blir inbjudna till anordnade debatter så har vi fått ta de chanser vi själva har skapat att väcka offentlig diskussion. Vi har skrivit insändare ochdebattartiklar samt gjort presentationer för media.

Söndersparkad valtavla vid Södra vägen.
I valrörelsens slutskede har vi satt upp några affischer i Kalmar samt gjort en installation. De insatserna, möjliggjorda genom frivilligarbete och privata resurser, blev förstörda inom några timmar. Tack för det! Vi är dock glada att våra valsedlar, som vi också har betalat själva, får ligga i fred i röstningslokalerna så att de kan användas att rösta med.

Ni som förstör vårt material har inte tömt någon partikassa av den enkla anledningen att vi inte har någon. Det är vår egen tid och våra privata plånböcker som ni har saboterat.

Politiker är inte bara fett arvoderade riksdagsledamöter och kommunalråd med en hel partiapparat att tillgå. Många är som vi som varken har arvoden, partikassor eller stora organisationer. Det minsta man kan begära, för vi utgår från att ni inte stödjer vår politik för rättvisa och allas lika värde, är att vi får respekt för vårt engagemang. Det är sådana som vi som bygger upp samhället medan ni river ner i både bokstavlig och bildlig mening.

Skaffa er något annat intresse än att förstöra för andras demokratiska arbete! Då kanske vi får ha vårt demokratiska styrelseskick kvar även i framtiden. Det får vi nämligen aldrig bara ta för givet.

Birgitta Axelsson Edström
Feministiskt initiativ Kalmar

Inga kommentarer: