söndag, september 17, 2017

Snart har vi ett resultat

Då stänger vallokalerna om en kvart. Sedan påbörjas rösträkningen. En sanning med modifikation är det: Ytterdörrarna stängs. Det lär exempelvis ta åtskillig tid att beta av kön som fyller Birgittakyrkans kyrksal innan sista rösten är lagd och räkningen kan ta vid.

Fem vallokaler ska betjäna hela Kalmar pastorat. Något har alltså gått fel i planeringen här. Vi måste ju planera för att medlemmarna ska rösta, inte för att de INTE ska rösta. Jag såg och hörde idag flera stycken som vände och gick hem. Det skulle ta för lång tid att köa. Speciellt minns jag damen som var 89 år och gick till fel vallokal. Hon promenerade från Heliga Korset till Birgittakyrkan med sin rollator, men då var hon så trött att hon inte orkade ställa sig i kön utan gick hem. Tragiskt, och faktiskt lite skämmigt. Vill man rösta och man gör allt för att kunna göra det så ska man väl inte hindras av en timslång kö?

Nu hoppas och ber jag för ett valresultat som gynnar kyrkan och evangeliets utbredning. Vi i Öppen kyrka har gjort vad vi har kunnat och vi får hoppas att det har gett några röster i alla fall. TAck för dem!

Alla ska nås av nåden, utan undantag. Då ska inte kyrkan stänga dörren och stänga en del ute. Den ska vara öppen,  välkomnande och full av nåd och sanning!


Inga kommentarer: