måndag, september 04, 2017

Happy Pride!

Idag börjar Kalmarsund Pride. Det blir en vecka full med aktiviteter som syftar till att öppna sinnen för den normkorsett som begränsar både tänkande och utrymme för oss alla. Jag kommer inte att hinna delta vid speciellt många arrangemang, men jag stödjer arbetet så gott jag kan. I lördagens parad ska vi i F! vara närvarande i alla fall.

Nomineringsgruppen Öppen kyrka - En kyrka för alla har också stora delar gemensamt med tankarna bakom Pride. Det kan reta upp en del som får sin världsbild ifrågasatt. Det är ingen nyhet för mig. Den reaktionen är väldigt väntad. Häromdagen lade jag upp en bild på ett homosexuellt bröllop. På bilden har två män gift sig och texten från ÖKA pekar på att den kärleken självklart ska bli välsignad på samma sätt som annan kärlek. Reaktionen lät inte vänta på sig utan manifesterade sig på flera sätt, bland annat genom att frågan om huruvida Gud har ändrat sig och också tycker att den här kärleken ska vårdas, uppskattas och välsignas.

Mitt svar blev nej på A och ja på B. Gud ändrar sig så klart inte, utan det är vi som lär oss mer om kärlekens väsen. Gud har skapat kärleken och är kärleken själv. Kärleken är störst av allt, men vi människor har under årtusendens gång försökt att begränsa den. Det är hög tid att vi slänger av oss det oket och låter kärleken spridas istället. Världen behöver inte mindre kärlek, den behöver mer, men är det något varken vi eller världen behöver så är det mer hat och tvångströjor.

Happy Pride!🌈

Inga kommentarer: