onsdag, september 27, 2017

Orättvisor

Idag diskuteras orättvisor gentemot föreningslivet i Kalmar. Jag minns den diskussionen (den är gammal) och inte lär den bli mindre framöver. Med det kommunala övertagandet av Guldfågeln Arena så ställs en del frågor på sin spets. Hur OK är det att behandla föreningar olika och var går gränsen? 24 Kalmar skriver om en sådan fråga här.

Självklart kan man inte sälja det man inte äger. Det trodde jag att de flesta var överens om. Problemet är ju nu att det är exakt det som Kalmar FF kommer att göra, med kommunens goda minne när det blir KFF som får intäkterna för ett sålt arenanamn. Kommunen måste nu ta sig en funderare och sätta upp någon form av policy. Som det ser ut nu så är det OK att sälja andras saker bara man är tillräckligt rik och stor. Det rimmar rätt illa med den i och för sig rätt urblekta röda färgen på kommunledningen.

Eller så släpper man allt fritt. Då lär Fredriksskans kanske heta HSB Arena framöver och simhallen kanske blir IronMan Center. Den fråga man ändå måste reda ut är vem som kan sälja vad, annars kan ju samma arena/byggnad heta olika saker beroende på vem som för tillfället är där. Det skulle i och för sig kunna bli roligt. När Kalmar HK spelar handboll i A-hallen gör de det i Fader Allans Arena medan basketklubben som spelar match ett par timmar senare på samma plats spelar i Korgfabrikens Arena.

Och varför inte gå ett steg till? Varför inte sälja andra kommunala byggnaders namn också? Stadshuset ligger väl närmast till hands. Jag tycker att det ska få namnet Kalmar FF-borgen. Kalmar FF ger ju kommunen enligt uppgift så mycket att de borde ha tjänat in den ynnesten flera gånger om redan.

Inga kommentarer: