måndag, november 26, 2012

Nån gräns för dumheten....

Idag är det fullmäktigesammanträde. Av någon anledning, vet inte vilken, så har vi mötet förlagt till Kalmarsalens Glasveranda istället för till ordinarie lokal på Brofästet. Det innebär inga större problem i sig. Glasverandan är trevlig och ljus, och just nu dessutom dekorerad med stjärnor i fönstren modell större. Vi börjar närma oss advent. Det är skönt.

Mindre skönt är dock det faktum att det verkar som om höga vederbörande tror att funktionsnedsättningar försvinner bara man byter lokal. Här finns ingen hörselslinga påkopplad, och högtalaranläggningen låter som de där "telefonerna" man tillverkade i barndomen. Minns ni plåtburkarna med spänd gladpack på, sammanlänkade med en spänd tråd fastsatt med en bit tandpetare??? Det var kul då, när man var sju år. Nu är det inte lika kul.

Vore det första gången jag blev besviken på det här området vore det väl EN sak, men tyvärr är det inte så. Det har hänt åtskilliga gånger, och det är så himla pinsamt.

Skärpning Kalmar kommun! Det får lov att finnas NÅN gräns för dumheten! Vore det så enkelt att bli av med en hörselskada som man verkar tro, så vore det en ren lycka för oss som är drabbade. Tyvärr är det inte så.

Inga kommentarer: