onsdag, november 21, 2012

Höstmys, en lyckad grej!

Vi lyckades fylla Folkets Park igår för att ha lite Höstmys tillsammans, sjunga, fika och samla in pengar till verksamhet för hemlösa barn i Cebu City, Filippinerna. Det blev en härlig kväll!!!


Tre körer, PRO-kören (som jag inte lyckades fånga på bild), Badrumskören (se ovan) och vi i Vox Communis (se nedan) sjöng och Kenneth "Flanören" Ottosson berättade om gamla tider i Parken. Fikat stod körsångarna för, liksom för möblering och dukning av lokalen. Vi tackar Aktiv Fritid (Kalmar kommuns fritidsförening) och Medborgarskolan för stödet! Personalen på Monokrom hjälpte oss med allt praktiskt och framför allt med en underbart välkomnande attityd. TACK! Det kändes riktigt gott att kunna använda gamla Folkets Park till en tillställning som verkligen bokstavligen och bildligen spred ljus och värme (ventilationen är inte vad den borde vara.... men det gjorde inget!). Det kan fortfarande svänga rejält om Parken!


Vi trodde inte våra ögon när vi såg hur mycket folk som kom. Vi hade dukat optimistiskt, men det räckte inte på långa vägar. Jag hade tagit i ordentligt och tryckt upp 250 allsångsblad. De räckte inte heller. Det blev "dela med dig"-feeling även när det gällde sångtexterna. Nya bord, utan dukar fick det bli för 50 meter duk tog slut redan innan klockan var 1845, ställdes fram, stolar fixades från hustes alla hörn men finns det hjärterum så finns det stjärterum som det heter. Vi kunde räkna in 300 personer minst. Det var jätteroligt att så många kom!

När kvällen var slut kunde vi räkna in över 9000 kronor som skickas direkt till Step-by-step-arbetet. TACK ALLA! Vad som händer i arbetet kan man följa på bloggen med adressen www.vagabonds.se. Ett speciellt tack vill jag rikta till mina körsångare i Vox Communis för att ni så tjänstvilligt jobbade både före och efter, för kaffe, saft, bullar och kakor av olika slag samt för en otroligt snabb städning! TACK! Jag är stolt över er!! TACK ÅKE och CHRISTER för att ni bidrar med svängande musik! Och TACK Lage Olsson som kom med idén och som har jobbat stenhårt med marknadsföring och allt förberedelsearbete!Det är med värme i hjärtat som vi går vidare i novembermörkret. Vox Communis avslutande sång var gospelladdade Battlefield med min goe make Pierre som solist (se ovan). Där lyfte nästan taket kan jag lova!!! Budskapet kan enkelt ses som en uppmaning till oss att fortsätta kämpa på, även om det är mörkt, trist och ensamt ibland, precis som november kan vara för många. Snart kommer ljuset, i advent och i jul. Vi ses i Kalmarsalen 6 december då vi har julkonsert tillsammans med Biggan "Elvis" Olsson till förmån för Stadsmissionen!

Inga kommentarer: