söndag, maj 10, 2015

Vårskrik och Vårtoner med kärlek i!

Igår var det Vårskriket på Kalmar slott. Det var, som det alltid brukar vara, en intensiv tillställning för oss som medverkade. I år var det dock en aning blötare än tidigare omgångar. Vi i Vox Communis skulle ha vår avslutande "minikonsert" under körpromenaden på inre borggården, alltså utomhus (som enda kör). Det var inte så enkelt när regnet strilade ner, så vi fick flytta inomhus till Borgstugan. Tack till arrangören som ordnade det snabbt! Men det blev ju lite "offside" förstås. Ingen passerar ju förbi en lokal som har sin ingång på ett helt annat ställe än de övriga, och man längtar väl som publik inte direkt ut i regnet när man kan röra sig torrskodd mellan slottets övriga salar. Avslutningskonserten blev ännu blötare, men det är ju naturligtvis helt omöjligt att hitta en plan B till 250 körsångare när vårvädret bestämmer sig för att visa upp en sida av sig som vi alla inklusive växtligheten behöver men absolut inte vill ha just en kväll då man ska sjunga utomhus. Hur som helst, sång, musik och ljuva toner värmer! Stort tack till alla som deltog, inte minst till alla mina tappra körsångare och solister (Agnes och Pierre) i Vox Communis och till Marianne Hedin som ställde upp med pianokomp på kort varsel, till alla som höll i trådarna (speciellt Therese på Kalmar slott!) och ett jättestort tack till alla i publiken som fick en helkväll med tio av Kalmars körer. Jag hoppas att alla gick hem med energi i kroppen, om än med blöta skor!

Musiken är fantastisk på att röra igång känslor i kroppen. Jag är så tacksam för att jag en gång vågade mig in i den världen, trots allt som egentligen talar emot det för min del. Den ger mig så mycket, och jag hoppas att den inspirationen kan sprida sig vidare. Något vi gjorde utöver musiken igår var en liten aktion för medmänsklighet. Kl 18.30 befann vi i Vox Communis oss i Gröna salen med en ganska stor publik, och vi gjorde precis som över 620 människor hade bestämt sig för att göra vid just det klockslaget: Vi tittade en medmänniska i ögonen och sa: "Jag är glad att du finns!". Det kändes faktiskt rejält i hjärtat. Vi ska vara glada för att vi finns allihop, med alla de olikheter som ger livet och världen en så rik och spännande mångfald! Tänk om vi vore likadana... Så himla trist det skulle vara, eller hur?

Både musik, körsång, medmänsklighet och kärlek mår man gott av. Det är detta jag vill vara med och sprida och kämpa för, och det fick vi förmånen att göra igår. Det finns nog med hat och våld i världen, och vill man vinna över det så är det kärleksbombning som gäller och inget annat. Kärlek, kärlek och ännu mera kärlek! Den kamp jag vill föra med musiken som hjälp ska vara inkluderande och positiv (det är kamp FÖR det goda, inte MOT). Vi i Vox Communis fortsätter med det redan på tisdag! Då blir det Vårtoner i Vasakyrkan med fri entré. Har du inget gott humör att ta med dig dit så lovar jag att du får ett att ta med dig hem! VÄLKOMMEN!


Inga kommentarer: