tisdag, maj 05, 2015

Nåt borde man väl känna?

Jag är ju egentligen inte förvånad. Detta hörs tyvärr dagligen. Avståndet mellan människor ökar, motivationen att hjälpa snarare än stjälpa krymper och med alla medel uppmuntras man att tänka på sig själv och skita i andra.Kolla in Nick Näslunds reflektioner och betänk följderna. Vart vill vi? Är det förresten bara i Kalmar vi ser detta? Senast idag så läste jag samma insändare i två tidningar som tar upp hårresande resonemang som sprids i grannkommunen Mönsterås med syfte att driva ut EU-migranter. Är detta värdigt ett bildat samhälle, dessutom ett av världens rikaste välfärdsländer uppbyggt av tidigare generationer och inte av oss som är i arbetsför ålder här och nu? Är det verkligen ingen som skäms? Eller skräms åtminstone? NÅT borde man väl i rimlighetens namn känna?

Vi har alla ett ansvar. Störst ansvar har den som kan påverka mest, men ingen går fri. Var och en kan göra sitt. Även om ruttet beteende sprids uppifrån och ner i såväl organisationer, på arbetsplatser och i samhällshierarkin så har var och en möjligheten att dra sitt strå till stacken för ett bättre klimat. Man kan inte skylla på andra hela tiden. Det absolut sista man bör göra, om man nu vill kallas bildad människa, är att stå inför en desperat medmänniska och be henne ta livet av sig. Eller?

LÅT OSS GÖRA NÅGOT I RÄTT RIKTNING! Delta i aktionen Medmänsklighet på lördag den 9 maj (Europadagen) kl 18.30! Se en medmänniska i ögonen, ta den som du har närmast till hands, och säg: "Jag är glad att du finns!" Det kostar inget, du behöver inte åka nånstans, inte skriva plakat, hyra scen och högtalare. Du behöver bara kosta på dig sex små ord och en ögonkontakt. Våga och både sprid och få glädje!

Inga kommentarer: