torsdag, maj 28, 2015

Som igelkotten sa...

Man gör sina misstag, eller hur? Men allt man gör är inte misstag. Det är ju skönt, för att citera Gudrun Schyman, "att man kan utvecklas". Idag kom jag fram till den slutsatsen, igen.

Jag har nämligen läst den blå lokaltidningen och skrattat ganska gott, och lite rått, åt en artikel signerad Anders Blank. Det fanns en hel del uttryck där som fick delvis nya definitioner. Vad säger ni om

  • "Vi höll den här linjen väldigt tydligt." En tydlig linje i det här fallet var att gå med på ett sparförslag i tre beredande organ (barn- och ungdomsnämnden, Södermöre kommundelsnämnd och kommunstyrelsen) men sedan skrika högljutt i kommunfullmäktige över SAMMA förslag. Det högljudda skrikandet resulterade i nedlagda röster. Det leder oss till nästa uttryck:
  • "Det handlade också om att vi inte ville göra gemensam sak med de borgerliga partierna." Då har man sagt att man varit tydlig i alla diskussioner tidigare, men ingen hade lyssnat. Nu HADE alla andra partier (utom S och C som man ju är bästisar och bundis med) lyssnat och röstade helt i linje med den tydliga linjen som man hade hållit. Då röstade man inte med de lyssnande partierna. Orsaken är att det var fel kompisar som röstade rätt.
  • "Man får inte fastna i byråkratiskt tänkande." Men det är helt OK att fastna i gammal sandlådetaktik och vägra att både lära sig skilja på äpplen och päron samt fundera över vilken politik som leder till vilket mål.

Nej, det är tydligt: Även Kalmars kommunpolitik behöver en uppfräschning och måste börja fatta att det finns andra dimensioner än höger-vänster. Inte ens den dimensionen upprätthålls ju längre mer än på pappret, och då absolut inte av alla partier utan allra mest av det parti som på det viset förlorar både tänder, potens och nypor. Det är ju summa summarum av dagens artikel som dessutom fick en felaktig rubrik:
Man röstade inte alls emot majoriteten. V röstade ju inte alls.

Det är faktiskt sorgligt.... Inte att jag lade 20 år på det fruktlösa arbetet, utan för att vi får dras med den här sandlådan fram till 2018 också. Då hoppas jag på ett allmänt uppvaknande. Kalmar, som ju just har blivit framröstad som bästa sommarstad i Sverige (GRATTIS!) förtjänar en bättre framtid än det här tjafset.

Rösta ROSA i nästa kommunval! Vi måste kunna utvecklas och lära oss av de misstag som det ju faktiskt är mänskligt, inte bara igelkottsligt, att göra då och då.


Inga kommentarer: