torsdag, november 20, 2014

Änglaljus!!!Julkonserten Änglaljus är en upplevelse som 2014 går in på sitt tjugoförsta år. Den har getts i hela landet, från längst i söder till långt upp i norr. Det är en riktig julstämning. Du går mot konserthuset och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret.
 
Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Du går in i en vacker julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna.


En känsla av ett andrum infinner sig. Ljuset dämpas och tonerna sätts vid pianot. Procession kommer igång från kören och en fantastisk melodi vid namn Änglaljus framförs.  Den beskriver i ord och ton vad julen handlar om.

Du är i ÄNGLALJUS!

Årets artister:
Sofia Källgren är en av våra mest mångsidiga och folkliga artister. I över 20 år har hon samarbetat med symfoniorkestrar, stråkensembler, körer och en rad andra artister. Tommy Körberg, Robert Wells, Anders Ekborg, Putte Wickman, Peter Jöback, Orsa Spelmän och Loa Falkman är bara några exempel.

John Kluge
är kritikerrosad för sin mäktiga och finstämda tenorröst och för sin starka scennärvaro. Hans repertoar är fokuserad på den populärklassiska repertoaren men han sjunger även musikal och visor. John har spelat huvudrollerna ”Danny” i musikalen Grease och ”Tony” i musikalen West Side Story. John är dessutom född i Kalmar.

Johan Stengård är sedan 20 år en av Sveriges mest uppskattade och efter- frågade instrumental solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA.

Carina E Nilsson vid flygeln har lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 4000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade pianister.

Kören Vox Communis medverkar. Vid pianot tjänstgör Christer Svensson och på bas spelar Åke Eklund. För kören, som har funnits sedan 2007 och som har vuxit fram som ”kommunkören”, är det en stor utmaning att få framföra musik tillsammans med etablerade artister och med den här inramningen. Kören kommer, förutom att framträda med John Kluge, Sofia Källgren och Johan Stengård, att sjunga några julsånger på egen hand. Vi utlovar julstämning, inte bara av änglaslag utan även med mer uppsluppna toner!

Gästartist: Viktor Johansson www.viktorjohansson.com
Evenemangsbeskrivning
Arrangör: Kluge Music Performance www.kluge.se
Kalmarsalen - Kalmar
Datum: Lördag 6 december 2014 kl 19.00
Insläpp och biljettförsäljning från och med en timme innan konsert
Konserten pågår i c:a 1 timme och 40 minuter.

Försäljning: www.ticnet.se
Hemsida: www.kluge.se

För mer info om körens medverkan och arrangemanget i stort i just Kalmar, kontakta gärna körledaren Birgitta Axelsson Edström på mail birgitta.axelsson.edstrom@gmail.com eller tel 0766-267 366.

Välkomna till Änglaljus!


Inga kommentarer: