söndag, november 02, 2014

Ljuset lyser i mörkret

Igår var det dagen då man gör en tur till kyrkogården för att tända ljus och minnas människor som gått före oss in i evigheten. Jag har en del släktingar som vi minns här på Kalmars kyrkogård. Vi har gravar efter mina morföräldrar och min morfars föräldrar. Jag brukar alltid lämna några ljus där, och så ställer vi ett ljus för alla andra som vi vill minnas i minneslunden. Det är en vacker dag med många minnen...

Min morfars föräldrar vilar här. Av okänd anledning står inte Axels namn på gravvården.

Här minns vi mormor och morfar. Mormors namn Edla döljer sig bakom växtligheten.

Minneslunden. Många ljusa, färgrika och blomstrande minnen...
Det är en vacker tradition och kyrkogården var som vanligt fylld av ljus och marschaller som visade vägen när mörkret smög sig på. Man kunde ju dock önska att den stora röda SUVen som var det enda motorfordonet vi såg inne på själva kyrkogården hade lyckats undvika att massakrera de stora lyktorna som stod utmed den bredare stigen ner mot Galggatan. Det önskar nog kyrkogårdsförvaltningen också eftersom det var de som hade lagt ner jobb på att smycka området så fint som möjligt.

Under dagen hann vi också med att hälsa på hemma hos föräldrarna som hade storasyster på besök och så avslutades dagen med Ljus på kultur-arrangemang på Byteatern Kalmar länsteater: Joseph/MM. DET var en riktigt rolig dansupplevelse som inte liknade nåt annat :-) Dyker föreställningen upp hos er: Se den! Lite sorgligt bara att den fick utgöra slutet på en spännande kulturvecka med mängder av arrangemang som jag inte har haft möjlighet att delta i på grund av en tentamen i torsdags, men det är ju andra som har fått njuta så jag är glad ändå. Nästa år hoppas jag dock ha ett annat schema med andra möjligheter!

Jag fick dock förmånen att tillsammans med min härliga kör Vox Communis, Badrumskören med Lage Olsson, PRO-kören med Marianne Fransson och inspiratören Ingela Carlson producera ett värmande och Höstmys i ett fullsatt Kalmar Folkets park i tisdags. Världens Barn-folket med sponsorer skötte servering och insamling och kvällen gav 9100 kr som går raka vägen till Världens Barn. DET var kul! Stort TACK till alla som bidrog, och ett speciellt tack till Monokromgänget som hjälpte oss med lokal, instrument, ljud och ljus!


Nu börjar en ny vecka med nya utmaningar. En kurs i etik sparkas igång liksom musikaliska förberedelser inför jul. Novembermörkret sänker sig men flitens lampa hålls tänd, biskopsvalet ska genomföras och pastoratet ska fatta beslut om nästa års budget. Visst: Kom, kom, signade jul.... men inte för snabbt! Jag vill ju hinna med!

Inga kommentarer: