söndag, augusti 29, 2010

Skärpning!

"Man borde inte sova när natten faller på...." och man borde väl inte sova under valrörelsetider heller. Men det måste man ju, och det gör att man inte riktigt hinner göra allt som man tycker att man borde hinna. Det där med att läsa lokaltidningarna ordentligt är ett exempel på sånt som blir lite styvmoderligt behandlat i dessa dagar när man knappt hinner äta frukost utan slänger sig iväg på cykeln varje morgon till nån planerad aktivitet. Därav blir resultatet att man läser morgontidningen i bästa fall på kvällen efter sista mötet för dagen, eller som idag, dagen efter. Om man kunde sova lite mindre så skulle man hinna göra allt i tid, men nu är man ju ingen maskin utan en människa, dvs en liten plump i protokollet som har mänskliga behov av att sova, äta och att andas. I alliansens Sverige passar man liksom inte in då, och man passar inte heller in när det är valrörelse och man måste jobba häcken av sig för att få till en förändring. För en sådan måste vi få till.

Idag hittade jag en annons som jag helst hade velat slippa se. Mitt bland Köp&Sälj-annonserna har ett av de mer namnkunniga och kända fackförbundens länsavdelning smugit in en annons där man uppmanar folk att rösta på ett visst parti. Det, KAMRATER, är direkt osmakligt och är INTE fair play.

Fackens resurser ska läggas på arbete för bättre villkor på arbetsmarknaden, på sjyssta villkor på jobbet, för att motverka orättvisor för de anställda och att ge balans i förhållandet arbetsgivare-arbetstagare. Det handlar om att ge arbetare den ställning de förtjänar och att motverka exploatering av arbetskraften. Det handlar INTE om att pumpa in pengar i politiska partier, oavsett vilket det är.

Minns Ådalen, minns vad den svenska fackföreningsrörelsen har betytt för ett Sverige där människor har rättigheter som anställda långt utöver vad som är regel på andra håll i världen och sätt det i relation till futtiga annonser som förser borgerliga tidningar med pengar som kommer direkt från medlemmarnas avgifter. Då förstår man hur galet det är.

Skärpning!

2 kommentarer:

Mats sa...

LO satsar visst 630 miljoner på S.
Det är också vanligt med bidrag från de fackliga länsförbunden.
På den tiden jag var med i S och samtidigt aktiv inom Handels så donerades årligen en 5 siffrig summa till S. I styrelsen var vi två aktiva S:are som reserverade oss med synpunkten att pengarna istället skulle användas på medlemmarna.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Här är vi eniga Mats. Det är bättre att man jobbar med frågor som man ska jobba med.