torsdag, februari 05, 2009

Tiden är knapp

-Har du klocka på dig?
-Nej, men jag har en knapp som är ur så man kan verkligen säga att tiden är knapp.

Ha ha :-)

Ja, tiden är knapp. Inte ett inlägg på jättelänge. Sorry. Men idag blir det ett, om än kort, för idag är jag arg. Och lite glad.

Jag är arg på regeringens kortsiktiga energipolitik. Kärnkraftskramarna ser ut att vinna. Vi ska fortsätta driva samhället som om det inte finns anledning att ifrågasätta vårt energibehov. Snacka om att gräva ner inte bara huvudet utan hela kroppen i sanden. Efter folkomröstningen vet vi ju hur det gick med strävanden att hitta förnyelsebara energikällor när man samtidigt hade den billiga kärnkraften att få el ifrån. Nu kör strutsalliansen en sån vända till. "Vi forskar efter nytt på låtsas så att miljöfantasterna tystnar". Pyttsan. Det gör vi inte. Vi tystnar inte. När man så kapitalt lägger sig för kvartalskapitalism på energiområdet och vägrar se allvaret i vitögat så kan man inte räkna med någon uppslutning från vår sida. Dubbelmoralen blir bara så tydlig när vi i Sverige inte ska bryta uran men vi ska minsann använda det i våra kraftverk. Uranbrytning är ju det mest farliga som finns, och jag vill inte för mitt liv att vi ska syssla med det, men då måste vi väl i konsekvensens namn inse att vi inte heller kan använda det. Vem ska med livet som insats bryta det åt oss? Man tar sig för pannan. Och Centern, vad tycker deras väljare? Vad sysslar de med? Vad säger Olof Johansson, den forne partiledaren och miljöministern? I gårdagens tv-program med K-G Bergström var han tydlig. Jag tror att han har många med sig. Lasse Ohly säger att centern säljer sin själ. Jag tror i och för sig att de gjorde det för länge sen, men nu har de sålt sin ande också. Frågan är hur länge kroppen då håller ut, själ-lös och ande-fattig. Suck. Grrr. Det här gör mig både arg och ledsen.

Fast jag är som sagt glad idag också: När Talang 2009 drar igång kommer Kalmar att synas igen i TV. Två auditionskvällar ska spelas in på Kalmar Teater sista helgen i februari (27-28 feb) och sedan sändas i TV4 senare i vår. Alltså, Bert Karlsson är väl ingen favorit, men jag tycker att det är kul att den underbara teatern får utrymme på bästa sändningstid i TV. Glöm inte att kolla på dumburken (eller heter det dumplattan nu?) i april!

Inga kommentarer: