torsdag, februari 12, 2009

Efter helg kommer vardag

På hemvägen från Bommersvik i söndags såg vi Askungen på dvd. "Vad är väl en bal på slottet?" undrar Askungen. "Vad är väl en helg på Bommersvik?" undrade många av oss i förväg. Svaret vet vi nu. Det var både kul och nyttigt. Se gärna filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=TEXzueRa72k

På minussidan ligger den obefintliga snöröjningen som fick oss att ömsom halka ihjäl oss, ömsom klafsa oss fram och därmed sabba skorna (som inte torkade förrän efter ett par dygn). Jag skulle vilja rekommendera Kalmar Gatu- och parkförvaltning att erbjuda en snabbkurs i snöröjning till den anrika kursgården som i övrigt tog emot oss med all service man kan tänka sig.

Lite tänkvärda frågor kanske kan vara på sin plats för den som till äventyrs är nyfiken:

  • Varför finns inte "Life on Mars" i kareoke-version?
  • Vem är den store tänkaren som yttrat orden "Den som är stor och stark måste också vara snäll"?
  • "Family Four" har fått konkurrens, gissa av vilka? Fast lite mer övning krävs kanske ;-)


Och utmaningar finns det ju många. En är att lära sig skilja på sådant som är brådskande och sådant som är viktigt. En annan är att få planer och ambitioner att fungera i vardagen, efter helgen. Och det går, om man vill. Om detta är jag fullt övertygad :-)

Apropå Askungen, om nu någon undrar: Vi hade barn på bussen. Självklart fick de små välja film. Först såg vi Askungen och sedan Piff och Puff. Till mångas nöje.

Inga kommentarer: