lördag, april 12, 2008

Fanatism och förstörelse

Fanatism är en farlig företeelse, oavsett inom vilket område den finns. Idag läser vi om en vandaliserad bil, en liten Micra som ägs av en 90-åring i centrala Kalmar. Sönderslagna rutor, målarfärg i kupén och ordet Nasse sprayat på sidan. Det är ett fullständigt idiotiskt och meningslöst tilltag. AFA Dackebygd lär ha tagit på sig ansvaret. Suck.

Ingen vinner framgång genom vandalism. Det borde alla begripa vid det här laget. Dubbelsuck.

Som demokratiskt arbetande politiker blir man bedrövad. Jag minns de attacker som vi har utsatts för under åren i form av bl a sönderslagen och stulen egendom. Visst, man blir arg, men man tjänar inget på att ge igen med samma mynt. Den som verkligen på ett seriöst och ärligt sätt vill förändra världen använder andra metoder. Våld föder våld, förstörelse föder förstörelse.

Och den världen vill vi inte ha. I den mån vi redan har den världen, ja, den manifesterar sig bl a genom president Bush och hans Irakkrig, ska vi bekämpa den. Den kampen är allt annat än meningslös.

3 kommentarer:

Mats sa...

Det AFA sysslar med är inte ett dugg bättre än det de försöker bekämpa.
Jag symatiserar med deras åsikter men inte med deras metoder.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det är helt klart kontraproduktivt och ger inte arbetarklassen en enda fördel. Dumt är ordet. När dessutom helt utomstående drabbas så blir det dubbelt så korkat om det nu är möjligt.

Å andra sidan kan man ju alltid undra om allt alltid är vad det synes vara.

joão sa...

Good morning!