torsdag, april 03, 2008

Min demokratiska rättighet

Tja, ibland är en del människor bara FÖR förutsägbara. Så fort man skriver något om ett visst parti så dyker det upp kommentarer här på bloggen från några av dess sympatisörer. Vilket parti det handlar om? Ja, gissa.

Denna gång blev jag uppmanad att skriva under en lista där man skulle gå emot det förtryck som utförts i kommunismens namn. Varför skulle jag ha några problem att motverka förtryck? Jag är emot förtryck i alla former, det må handla om utövat förtryck pga etnisk bakgrund, kön eller sexuell läggning eller om nån vill hindra nån annan från att äta grönsaker. Det har aldrig varit något problem för mig att ställa upp för människors lika värde och deras mänskliga rättighet att få vara precis som de är.

MEN

Jag kommer aldrig att skriva under en lista som ligger på ett motståndarpartis hemsida, i synnerhet inte om det handlar om ett parti som ideologiskt liksom i praktiken har positionerat sig allra längst bort från mina egna uppfattningar. Lika logiskt är det att jag utgår från att ingen av deras företrädare skulle skriva på ett upprop som vi i Vänsterpartiet skriver fram. Jag skulle väl aldrig drömma om att uppmana dem att skriva under! Det handlar om att kunna resonera logiskt, med empati och med ett visst mått av intelligens. Samt kanske att ha ett litet uns av insikt om vilken ställning man själv har och hur det kan vara möjligt att kalla sig själv demokrat när man går in för att tvinga andra att göra som man vill. Usch. Sånt sysslar inte jag med. Jag vill ha ett fritt samhälle.

Alltså, liknande inlägg med hemsidesadresser tänker jag strunta föga högaktningsfullt i, och jag kommer att plocka bort dem så fort jag kommer åt. Det är min demokratiska rättighet.

Inga kommentarer: