onsdag, augusti 30, 2006

Upp till kamp!

Så har då Norrlidstorget blivit högtidligen invigt. Mitt på torget stod en stor scen, åhörarbänkarna var framdragna och allt var bäddat för en stor folkfest med flaggor och ballonger. Så kom regnet, och du milde, i vilken omfattning!

Alla medverkande fick flytta inomhus istället. Själva högtiden hölls inne i Novaskolans gympasal och vi som skulle ha bokbord och försäljning stod i foajén och i centralkorridoren. Nåja, det blev trevligt ändå, fast riktigt samma sak blev det inte. Vädret råder vi ju inte över. Det klarnade i ala fall upp lite framåt kvällen när självaste herr statsministern skulle hälsa på. Då hade jag emellertid hunnit gå.

Medborgarkontoret blev invigt också. Det är ett rum i hörnet av biblioteket. Där ska man kunna få hjälp när det gäller samhällsfrågor. Idén är säkert bra, trots att den kommer från ett annat parti än mitt. Jag hoppas det blir lyckat. Men ändå undrar jag en del.... Varför heter det just medborgarkontor? Om man inte är medborgare då? Kan man gå dit ändå?

Idag började för övrigt förtidsröstningen. Dagen inleddes därför med biltur runt till röstställena för att placera ut valsedlar. Nu gäller det att jobba hårt i spurten. Lasse gjorde vad han kunde, och på ett strålande sätt dessutom!, i gårdagens tv-utfrågning. Nu är det upp till oss fotarbetare att dra vårt strå till stacken. Upp till kamp, kamrater, fest som vardag oavsett väder och vind!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja är det inte borgerligt jiddertjafs att envisas med att försöka göra storpolitik av människors privatliv.

Lågt, lägre än ett töntigt dyrt bredbandsbolag.