tisdag, augusti 29, 2006

Poänger

"Gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett men idag hjälper Herren"
står det i skriften. Det citatet har sina poänger.

Fullmäktige igår bjöd inte på några större överraskningar (förutom Barbamammas hembakade bullar). Den borgerliga oppositionen (från och med nu benämnd Moderata AlliansDemokraterna) var möjligen mer fräck än vanligt, åtminstone en del av den (läs nedan om Barbapapa). En annan del var ovanligt tyst och betryckt. Orsaken till det kan vi läsa om i dagens tidningar. Avhopp och abdikation känns tungt. Så är det. Och det finns väldigt liten anledning för mig att strö salt i det såret. Saltet finns där ändå.

Barbapapa är dock ett äkta exempel på fräckhet i ordets sämre bemärkelse. Han drar sig inte för att stjäla andras (läs:våra) synpunkter och förslag bara för att verka mer rättskaffens, handlingskraftig och modig än han verkligen är. Skäms! Är det något parti som har verkat FÖR öppenhet vid rekryteringar så är det Vänsterpartiet. Vi lade till och med sådana förslag på kommunstyrelsen, men då gick det inte för sig att rösta med oss. Det klarade inte MAD av. Det är ynkligt. Bara ynkligt.

Sen bytte han skepnad och började tala för polisen. Polisen handhas inte av kommunfullmäktige, ändå ska Barbapapa för femtioelfte gången debattera den frågan i detta forum. Att sedan varken han eller (s)torebror kan räkna korrekt är kanske av mindre betydelse. Det hela blev rätt löjligt och poänglöst, liksom flera interpellationer från MAD. Det är t ex direkt pinsamt när man tar med sig missförstånd på sin egen civila arbetsplats och lyfter upp dem till debatt i kommunens högsta beslutande organ. Kanske kan ett betyg i ordning ge effekt i fullmäktige? Folkpartiklarna kanske borde testa sina egna förslag.
;-)

Poänglöst gick dock inte KFF från gårdagens match. Grattis! En bitter eftersmak ger dock stockholmsderbyt. Skandalöst! Tänk vilket föredöme KFFs supportrar var när de var i Växjö på smålandsderbyt i våras. Lär er av dem, noll-åttor!

Och idag har det mest hänt trevliga saker hittills.
Varje dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.
Livet kan vara gott ibland. Det gäller att se poängen där de finns.

Inga kommentarer: