fredag, augusti 25, 2006

Resor av olika slag

Jag inledde dagen i resans tecken. Dottern skulle med skolan till Wanås slott i Skåne och studera konst. Med i väskan skulle tunnbrödsrullar med creme fraiche-fyllning, frukt, dricka och servetter. Som den hönsmamma jag är lyckades jag inte hålla fingrarna borta utan ville vara med och plocka ihop färdkosten. Ja, jag vet att dottern är sjutton år. Lika varm känns ändå kramen i dörren när hon kör iväg på morgonkvisten.

Sedan var det dags för en titt i morgonblaskan. Resan gick vidare, från dotterns konstresa till den kommunala borgerliga alliansens fantasi-, lögn- och hyckleriresa. De hade gjort stor affär av förvaltningschefstillsättningarna under sommaren. Jag satte i halsen. Ett visst mått av hederlighet tycker jag ändå att man kan förvänta sig av oppositionen. Rena lögner blandades med undanflykter. Det är vi i Vänsterpartiet som har varit kritiska från början till slut. Det är vi i Vänsterpartiet som har fått kommunstyrelsen att besluta om en egentligen redan självklar öppenhet vid rekrytering. Alliansen har vacklat, och moderaterna har varit med och drivit slutenheten hela vägen. Fy sjutton för vuxna människor som inte drar sig för att proppa folk fulla med lögner! Att moderaterna inte kan hålla sams internt vet vi. Häggfors vs Lövgren är en match som pågår ständigt. Men nu följde de övriga blåa kamraterna med på lögnresan. Fy sjutton alltså.

Tre saker slår mig speciellt tydligt.
1. Sprickan inom moderaterna är större och djupare än någon kunnat tro. Dessutom verkar den i vissa lägen vara större än skillnaden mellan blocken. Häggfors och Lövgren lär slåss länge än.
2. När den sk Alliansen ska göra ett gemensamt utspel i kommunen väljer de en fråga där de inte är överens. Man kan läsa kommunstyrelsens protokoll från 14 augusti så framstår detta med all tydlighet. Slutsatsen måste väl vara att de inte är överens om nånting.
3. Det slutna tillsättningsförfarandet har, oavsett vilka som har fått tjänsterna och vilken lämplighet de än har, försvårat de nya chefernas möjligheter till att få en optimal start på de nya jobben. Det kan vi främst tacka socialdemokraterna och moderaterna för.

Nej, såna resor tycker jag inte om. Jag tar hellre en lugnare tur, visslandes på "Rättvisan". Det känns bättre.

Inga kommentarer: