torsdag, augusti 31, 2006

Debatter och nyheter

Efter en debatt, eller utfrågning var det ju egentligen, är huvudet som urblåst. Det var intressant att prata lokal skolpolitik på Jenny Nyströmsskolan, men jösses vad trött man blir. Hoppas ändå att åhörarna, skolpersonal från Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund, fick ut något av kvällen och inte tröttnade på politikerkäbblet. Kanske känner de sig som samtalsledaren sa: "Fortfarande förvirrade men på en högre nivå". Goe liberalen deltog under tiden på en debatt om neuropsykiatriska funktionshinder och har redan gått och lagt sig. Så är det i valrörelsen. Ämnena blandas men stridsviljan är densamma. Och tröttheten invaderar hjärnkontoren.

Dagens stora rubrik i lokalbladet borde ha varit statsministerns besök igår kväll. Så var det inte. Istället fick vi upp ett litet problem som (v)i har på bästa rubrikplats. Vi har nämligen en liten oplockad gås med ett av fackförbunden. Vår partiledare kommer på besök på tisdag och han skulle träffa deras företrädare över en enkel lunch. En god idé tyckte vi, och det tyckte många andra också, dock inte (s)torebror som har ett avtal med facket ifråga. Pyttsan. Jag trodde kollektivanslutningen var ett minne blott. Tydligen hade jag fel. Det trista är att det inte finns så mycket kommunikation mellan medlemmarna å ena sidan, vilka skulle ha velat delta, och länsledningen, som slår vakt om (s)torebrors intressen, å den andra. Suck. Det är tur att man kan ordna en Plan B i alla fall så att det blir ett partiledarbesök värt namnet. Jag ser fram emot tisdagen. Och lite kul är det att hamna på bästa plats på lokalbladets framsida, speciellt i konkurrens med HSB himself.

Apropå nyheter: Var inte statssekreteraren Lars Danielssons avgång veckans, för att inte säga månadens eller årets, icke-nyhet?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja är det inte borgerligt jiddertjafs att envisas med att försöka göra storpolitik av människors privatliv.

Lågt, lägre än ett töntigt dyrt bredbandsbolag.