söndag, april 23, 2006

Helg i förnyelsens tecken!

Sådär, ännu en helg att lägga till handlingarna. Denna inleddes med en fullständigt vidrig trötthet, men nu känner jag mig bättre (trots att KFF förlorade idag igen, snyft...). Till stora delar beror förbättringen på liberalen och dottern som förgyller tillvaron, först och främst för att de är just de de är, men också för att de har bidragit till hemmet mer konkret än så. Pierre visade sig vara fena på att putsa fönster, och Emmy har städat bl a badrummet. Puss till er båda! På det sättet kunde jag få lite krafter över till annat, t ex att dela flygblad, stryka, fixa lite mat samt sy. Familjen Axelsson-Edström har nu ett lite förnyat trivsamt hem, renare än förut, samt välfyllda garderober med rena kläder. Skönt! (Och för den som är orolig: Flygbladen delades ut FÖRE fönsterputsandet. Liberalen vill gärna att det ska framgå.)

Apropå förnyare, tidigare under kvällen visade tvåan en granskning av Vänsterpartiet. Gissa om man, vis av tidigare liknande program, hade fjärilar i magen? Jodå, minsann. Men fjärilarna försvann. Det kunde varit betydligt värre. Det gör inte ont när media skildrar oss som ett parti med en levande intern debatt. Det hade varit värre om vi hade varit överens om allting. Och det gamla snacket om kommunismen fick ett löjes skimmer över sig, precis så som det ska vara.

Och snart är det "Första maj, första maj, varje sliten kavaj blir en mantel av strålande ljus..."...Men först väntar morgondagens fullmäktige. Upp till kamp, kamrater! Nu ska vi visa vilka vi är!

Inga kommentarer: