fredag, april 07, 2006

Allianser och debatter

Idag har det varit en fulltecknad och rolig dag! Nåja, att börja dagen med att sätta sig hos frissan och vara mer eller mindre tvungen att stirra på sitt arma morgontrötta ansikte i spegeln under nästan trekvart är väl att beteckna som mindre positivt, men resten av dagen har varit kul. Håret? Jodå, det var skönt att få bort de slitna topparna. Några större revolutioner på frisyrområdet blev det inte denna gång.

Vi har haft skolbesök häruppe på vår expedition idag. Sånt är alltid roligt. Det piggar upp livet att träffa nyfikna tonåringar, och det blir lite debatt också när de ställer sina frågor. En liten fläkt av den kommande valrörelsen kunde man känna, och det kittlade lite i diskussionsnerverna!

Annars kan man ju idag glädja sig åt gårdagens resultat på riksnivå. Ännu en statsbudget mellan de tre partierna åt vänster har kommit till stånd. Vi har väl inte blivit helt nöjda, långt därifrån, men vi har kommit överens om en budget som drar åt rätt håll i alla fall. Den kommande tandvårdsreformen är en stort steg, studiemedlen är ett lite mindre, men ändå. Den vänstra treenigheten gjorde det igen! Hurra! Det är annat än den borgerliga alliansen som bara snackar om hur eniga de är. Vi är inte alltid eniga, men när det gäller att ta ansvar på riktigt, då går det, och det visar vi gång på gång, nu mer än femton gånger i rad. Det ni, blånissar! Ni är inte ens i närheten!

I kväll ska min liberal och jag fira lite. Det är nämligen exakt ett halvår sedan vi växlade ringar. Även en sådan allians kan hålla! Och på måndag blir det London. Queen Elizabeth, here we come!

1 kommentar:

Pierre Edström sa...

Queen Elisabeth?? Visste väl att det fanns en rojalist i dig :-P