tisdag, april 25, 2006

Möten och samtal

Förmodligen är det fler än jag som märkte att nåt var fel med Blogspot under gårdagen. Inget bidrag gick nämligen att publicera, men idag finns det ändå på plats på bloggen. Märkligt. Du sköna nya teknik!

Nåväl. Fullmäktigesammanträdet blev en lång seg soppa med en rejäl spännvidd från riks- och landstingspolitik till enskilda ledamöters lokala personvalskampanjer. Ska vi hantera arbetet i kommunens högsta beslutande församling på det här sättet är det inte konstigt om resultatet blir ett demokratiskt underskott av stora mått. Kamrater, vi måste tänka på de människor som vi företräder! Men min regncape funkade. Ett bra köptips för cyklisten som vägrar ge efter för regnet!

Dagens arbetsutskott fortsatte i samma långa stil, men det var betydligt mer intressant. Bland annat detaljplaner, program och arenafrågan fanns på dagordningen. Mötet varade från 0800 till 1130, vilket dels betydde att undertecknad, som för en gångs skull hade gott om tid på sig att cykla till jobbet i tid, ändå kom en halvtimme för sent eftersom kallelsen hade blivit alltför slarvigt läst, dels att förmiddagens inledande idédiskussion kring Folkets Parks framtida användning blev inställd pga tidsbrist. Hå hå ja ja, så kan det gå. Men vi återkommer om parken. Det ärendet har ju redan sedan mycket länge överlevt sig själv, och det kommer förmodligen att leva länge än.

Dagens höjdpunkt var annars dotterns utvecklingssamtal. Trevlig klass, trevlig skola (säg bara inte att det beror på att rektorn tillhör samma parti som min liberal!) och trevliga lärare. Samt en pigg och ambitiös dotter som sköter sig bra. Då får man vara lycklig som förälder! Men visst är det väl nåt som är skumt när det nästan är omöjligt att hinna göra sitt bästa inom alla de ämnen som man läser på gymnasieskolan? Ska det verkligen vara meningen att man MÅSTE prioritera bort nåt? Jag bara undrar....

Inga kommentarer: