torsdag, april 27, 2006

Sång och plakat

Nu har vi sjungit klart för den här gången! Jag kan rapportera att allt gick bra för lärkorna. Vi fick t o m varsin ros när vi sjungit på landstingshuset, härliga djupröda rosor med långa skaft. Visst är det gulligt? Ni som inte har provat att sjunga i kör, utmana er själva och försök en gång. Ni anar inte hur roligt det är och hur mycket energi själva sjungandet ger upphov till. Det där med att endorfinerna piggnar till vid jogging och sånt kan man glömma. Det är en effekt på knappt tre promille av vad körsången ger! "Sången ädla känslor föder" sägs det ju och det är sant.

Nu ska plakatskrivandet ta vid. Spritpennor och stora papper ligger och väntar på mig. Jag lär vara däckad av spritångorna framemot eftermiddagen (är det DET som man menar med att vara "plakat"???). Men på måndag ska vi ut och demonstrera för ARBETE, DEMOKRATI OCH RÄTTVISA, så det är inget att välja på. Upp till kamp, mot orättvisor och mot sniff-ångor!

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Vi kommer ett gäng från Emmaboda och stärker de röda tåget i Kalmar :-) Ser fram mot de, ska bli otroligt kul att tåga med kamraterna igen.

'RÄTTVISA, SOLIDARITET OCH STÄRKT ARBETSRÄTT*

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ni är jättevälkomna till Kalmar! Jag hoppas vi blir riktigt många!

Mats sa...

JA! En 17-18 stycken skrapar ni säkert ihop.
Samtidigt tänker jag presentera ett ordspråk "Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus".
Ha en trevlig helg du och rosa liberalen, så söta ni var i tidningen.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Vi blev över 120 i tåget, trots busvädret. Kommentaren om glashuset måste avse någon annan sammanslutning.

Så det så.