fredag, april 21, 2006

De e mycke nu...

De e mycke nu...... Jo tack. Den frasen har man väl hört. Och ibland passar den bättre än annars. Just på innevarande vecka passar den oerhört smärtsamt bra. Två nämndsmöten, kvällsaktiviteter fyra kvällar, tre sångrepetitioner (men såna blir man pigg av!), intervjuer, presskonferens, presidieberedning, tvättmaskiner, däckbyten och en väntande helg som är nästan lika fylld av aktiviteter gör att man kan krokna lite. Min stackars liberal, som har varit i metropolen Oskarshamn i tre dagar, har både lördag och söndag inbokade på olika jobb, så av honom lär man inte se mer än en skymt då och då. Fönsterputsningen och städningen slipper han ju å andra sidan. Sen är det ny vecka med möten både dag och kväll måndag-onsdag. Första lediga kvällen är på torsdag i nästa vecka. Oj.... "Som din dag så skall din kraft ock vara" står det i psalmen. Tack Gud.

Om drygt en vecka är det första maj. Min lokala partiförening har producerat flygblad inför denna händelse, för just i år har partidistriktet förlagt hela arrangemanget till Kalmar. Naturligtvis är det hela en positiv grej! Ni som inte har prövat att gå i ett demonstrationståg borde pröva en gång för att få uppleva styrkan i kollektivet. Det är riktigt häftigt! I år får vi besök av Stig Henriksson som är kommunalråd i Fagersta, en kommun där Vänsterpartiet är största parti. Det ska bli spännande att lyssna på honom!

Mindre spännande är dock att göra det jag nu gör, nämligen att klippa itu tusen flygblad. Papperen är nämligen A4-stora men flygbladet är i A5-storlek. Och jag har bara en liten liten sax. Egentligen skulle jag ha varit på föreläsning i eftermiddag, men flygbladen kom så att säga i vägen. Ja ja, det är bara första maj en gång om året, och i Kalmar brukar vi bara ha tåget var fjärde år. Jag klagar inte. Fast min högerhand gör det.

Och i morgon är det en ny dag, med nya möjligheter. Jag ser fram emot den! Och så hoppas jag att fotbollen på söndag borta och på onsdag hemma piggar upp lite mer än gårdagens gjorde.

Inga kommentarer: