fredag, februari 07, 2014

Är allt hopp ute?

Man kanske inte ska blogga när man inte är på topphumör.... Konstigt nog så är det ju så i detta sociala media-tidevarv att det sällan finns grå vardagar. Det är ibland riktigt dåligt och ilskan kokar över, men för det mesta är det bara ljuvligt, härligt och underbart, eller hur? Själv har jag grå dagar också, även om de inte kommer så ofta, men när man känner sig sliten och sönderdragen från många håll, då kommer de lika säkert som Amen i kyrkan. Jag försöker intala mig att det handlar om att lära sig uppskatta variationerna i livet. Det är kontrasterna som gör det, liksom.

Fast jag hade gärna sluppit kontraster skapade av envis hosta och av jätteproppen Orvar och hans vänner. Såna hade jag, jag lovar, klarat mig väldigt bra utan. Fast nånstans finns det ju en mening med det där också. Jag ser den inte bara. Suck. Småsaker som egentligen inte borde betyda nåt har en tendens att kännas väldigt stora ibland. Ibland hjälper det att skriva av sig i en debattartikel. Vi får se om det hjälper den här gången ;-)

Kanske är det svårare att se meningen med energitjuvarna när man har tvättstugan? Jag undrar om det inte i själva verket bor en hel drös såna i tumlaren och i strykjärnet.... Men det handlar väl om att lyfta blicken, skaffa sig andra horisonter och mål och tänka som en FB-vän skrev häromdagen: Sitt inte inne när allt hopp är ute!

Inga kommentarer: