torsdag, januari 30, 2014

En motion istället för WO...

Jag har en dröm... Jag hoppas få föras ut i vindens riktning och komma i funktion någonstans där det är tillåtet för alla att ta egna initiativ, att använda de resurser man har och att utvecklas samt där allsköns skitprat inte frodas likt ogräs på en gödselstack. Jag bär på en djup förtröstan om att sådana miljöer både finns och kan tillskapas, men frågan är när jag kommer att se vägen till den plats dit JAG ska. Svaret är förstås "när Gud vill", och han är klokare än både jag själv och alla andra människor tillsammans. Och fram till dess att jag ser klarare så studerar jag teologi på distans och försörjer mig på diversejobb främst inom musik- och kulturområdet (för där mår jag och andra gott). Idag fick jag förresten resultatet på senaste tentan i brevlådan:

Gissa om jag blev glad???? Systematisk teologi var inte helt okomplicerat....
"Ty det är hemligheten att Gud ifrån sin tron blott ur ett ödmjukt hjärta kan bringa fram en ton" har Linnea Hofgren skrivit i en sång som Bengt Johansson har spelat in. Det är just det ödmjuka hjärtat som jag hoppas att jag kan skaffa mig under den här tiden när livet inte går på räls. Som student inom ett nytt område så kan jag lova att ödmjukheten byggs upp. Jag kan också lova att det är ett under att inte mitt hjärta har blivit förvandlat till en sten vid det här laget, men det har det inte! Det klappar fortfarande solklara feministiska slag åt vänster, trots alla smällarna utifrån. Hoppet lever! Och förresten, kanske finns det fler som skulle behöva en dos ödmjukhet i livet? ;-)

Mina uppdrag som förtroendevald i kommunpolitiken har jag ju kvar fram till årets slut, eller strax efter valet åtminstone, och dem tänker jag sköta så länge jag innehar dem. Det betyder att de väljare som har röstat på mig ska vara säkra på att jag försöker göra skillnad och inte bara sitter tyst och hänger med (eller knappt det). Därför har jag bestämt mig för att lämna in en motion till kommunfullmäktige, något som vi inom majoriteten inte har för vana att göra utan där försöker man ju diskussions- och kompromissvägen få igenom förslagen istället. Det kan dock vara svårt för det minsta partiet i samarbetet. Så som läget nu är så är den dörren dessutom stängd för mig oavsett hur diskussionsklimatet där ser ut. Det förstår jag, inte minst genom att jag numera aldrig blir tillfrågad om att skriva under kollektiva debattartiklar eller insändartexter ens om de handlar om områden som ligger inom ramen för de uppdrag jag har. Detta är alltså svaret på de frågor jag har fått angående detta. Nåja, jag kan skriva texter själv. Det har jag ju alltid gjort, även långt innan jag började jobba med politik på heltid. Det viktiga är ju att man vill använda politiken, och gör det också, till att förändra världen till det bättre i samklang med viljan hos de människor som har röstat på Vänsterpartiet. Åtminstone ser jag det så. Därför jobbar jag på det!

Nåväl, min motion handlar alltså om kommunal bostadsförmedling (se tidigare inlägg) och det ska bli spännande att se hur den blir mottagen när den ska behandlas. Det här är något som Vänsterpartiet driver hårt i riksdagen. Där motioneras det årligen i den här frågan, men här i Kalmar har det varit tyst. Jag tycker alltså att det har varit FÖR tyst... Vi kan inte bara gnälla över att det byggs för lite när vi inte har direkt inflytande över nybyggnationerna. Vi måste göra det vi kan inom de ramar vi har. Därför är en kommunal bostadsförmedling värd namnet en rimlig åtgärd. Bostadspolitiken är en viktig del av välfärdspolitiken och vi kan inte lämna WO i den matchen.

Inga kommentarer: