söndag, februari 14, 2010

Kvällens behållning

Nej, jag tyckte varken att Eric Saade eller Andreas Jonsson var mycket att hänga i julgranen igår. Den förstnämnda låten har man hört ca 67 gånger tidigare och den bar en mycket stark Kempe-stämpel (och såna är jag lite trött på) dessutom. Det hjälpte inte med duschen på slutet. Jag var totalt oberörd. Jonsson var rena sömnpillret trots att den kanske tillhörde de starkaste i startfältet. En powerballad, visst, men ack så trist.

Nej, Orsa spelmän och Kalle Moraeus var mina absoluta favoriter igår. Härlig tretaktkänsla och äkta spelglädje. "Livet är så underbart", ja så är det :-) Heja på i Andra chansen! Helst hade jag sett att ni fått sällskap med Dogge och Andra generationen där, men det var nog att hoppas för mycket.

Fast det var ju låten utom tävlan som tog mitt hjärta, ungefär som vanligt. Kvällens största behållning och starkaste upplevelse var förstås att höra Toralf och hans vänner sjunga "Sverige" med textraden "Välkommen, välkommen hit, vem du är är". Så ljuvligt rörande och så himla varmt. Det finns hopp ändå för ett mänskligt Sverige. Tack!

Inga kommentarer: