söndag, mars 18, 2007

Orättvisa

Ännu en bandy-SM seger för Edsbyn. Grattis! Men visst är det en aning orättvist. Inte bara en aning förresten. Jag lider med Hammarbyspelarna. Har det gått troll i Hammarby-bandyn? Om det hade funnits nån rättvisa i världen hade Hammarby vunnit idag, speciellt idag när de var så himla nära. Tremålsledning, och så förlorar de med 3-4..... Ja, Edsbyn har nerverna och taktiken. Det är bara att erkänna. Det var det som avgjorde. Sån är idrotten ibland.

Som sagt, rättvist var det inte. Då finns det desto större anledning för oss på vänsterkanten att kämpa vidare för rättvisa, även i andra sammanhang. Kämpa på, kamrater! Vi har ett nytt val och tre och ett halvt år. Då gäller det! För egen del tänker jag återgå till strykbrädan och där fundera ut nya politiska strategier. Just strykning gör mig extra retlig, så det ska nog gå bra. Dessutom krymper tvätthögen i ett rasande tempo.

;-)

9 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nicke Grozdanovski sa...

Jag vet inte pm Edsbyn hade mer taktik och mer nerver under kontroll än vad Hammarby hade. Tyckte Bajen hade bra koll under hela matchen. Även när Edsbyn kom närmare. Men det är det där flytet som saknas. Hammarby gör allt rätt i dag. Kan inte se vad man skulle kunna göra annorlunda. Det är det som gör det så jävla tungt denna förlust. Att inte ens när laget presterar så bra räcker det inte ända fram.

tomasrj sa...

Nja, Birgitta, här håller jag inte med dig. Det gäller att göra mål. Och det gäller att hindra motståndaren från att göra mål. Och det gäller att klara uppgiften under nittio minuter. Den som fixar det vinner. Det tycker jag är rättvist.

Mats sa...

Inte det minsta orättvist.
3-0 till Bajen var lika orättvist det i början.
I början trillade Bajens bollar in och i slutet Edsbyns.
Sen var det en rättvis förlängning där en Edsbyn doldis tog ett initiativ.
Grattis Edsbyn.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tomas och Mats, sex finaler på åtta år (så är det väl, Nicke?) och inte en enda vinst... Jo, det är orättvist, även om man håller på Bynn! Det gäller att inte helt glömma sin ideologi när man är i idrottens värld.

Nicke, ge inte upp. Nästa år väntar en sjunde final!

Nicke Grozdanovski sa...

sex finaler blev det sedan 2000. Nu vet vi inte om det blir en sjunde final nästa år för vi vet ju inte om Bajen finns som lag nästa säsong. Konkursen hänger tungt över föreningen..tyvärr. Kändes som det var den sista chansen som försvann igår

Livet är orättvist..

Mats sa...

Det är inte orättvist.
Jämför här.
vi har haft en vänsterregering i ca 70 år det senaste seklet.
Vill ni nu ha en högerregering i 70 år för rättvisans skull??

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag måste rätta dig lite, Mats. Vi har inte haft en vänsterregering. Vi har haft en (s)-regering. Skillnaden är ganska stor. Vänstern har inte suttit i regeringen en enda gång!

Men några 70 år med den nya vill jag då rakt inte ha!

Nicke Grozdanovski sa...

Det var ju också en jämförelse Mats :-) Rätt så rolig faktiskt. Du fick till att måste jag erkänna.

Men risken att den nya regeringen överlever efter sina fyra år är rätt så liten. Vi kommer likt Hammarby alltid igen och 2010 är det byte vid ratten igen och då ska vi sitta vid den också :-)