onsdag, mars 07, 2007

Tystnad härmed avslutad

Oj, här har det varit tyst alldeles för länge. Anledningen är, som vanligt, brist på tid. Nu har det stora budgetarbetet i kommunen börjat också, och det kommer att äta upp en hel del timmar framöver. Lite bloggande kan det väl ändå bli!

Livet har glädjeämnen också. Aktiv fritidskören har nu träffats tre gånger, och det är bara så himla roligt! Igår började vi öva traditionella vårsånger. Gissa om det skallrade i fönsterrutorna när vi klämde i med VINTERN RASAT UT BLAND VÅRA FJÄLLAR....!

Goa dottern, goe liberalen och undertecknad har dessutom bestämt oss för att flytta från den trånga lilla trean. Flyttlasset går i maj, nästan exakt två år efter att dottern och jag flyttade in. Tänk vad mycket som kan hända på kort tid utan att man har en aning om det på förhand. Mysigt. Nu ser vi fram emot att få ett rum och ca 24 kvadratmeter till. Liberalens son kommer nog att uppskatta att slippa sova i bäddsoffan alldeles utanför vår sovrumsdörr när han dyker upp hemmavid framöver. Ett eget rum är nog inte fel, även om det får bli ett kombinerat arbets- och sovrum. Förhoppningsvis slipper vi lösspringande hundar i trappuppgången också. Ingen har väl missat att goe liberalen är Kalmars mest utskällde politiker efter det anspråkslösa medborgarförslag han lämnade in angående kopplingstvång för hundar på offentlig plats? Gissa om han numera tittar misstänksamt på alla hundar vi möter ;-)

Baksidan av flyttandet är dock själva nerpackningen och all röjning som man ska passa på att göra. Jag trodde jag tog ett rejält tag i vårt bråte för två år sedan och rensade ut ordentligt efter femton år i Smedby, men jag kan lova att det finns mycket mer att göra. Puh. Gamla kläder kan komma till användning av andra, prylar som man inte använt på två år kan förmodligen kasseras helt, mängden viktiga papper kan inte rimligen stämma överens med den jätteökning av lösa papper som befinner sig i skåp och lådor etc etc. Men det hela blir nog bra när det är gjort!

Förresten finns det fler som har problem. STORA problem. Jag läste på en av kvällstidningarnas hemsidor om möjligheten att numera betala för städtjänster: "Det är svårt att vänja sig vid att någon annan städar hemma hos mig". Ja, jag förstår. Det måste vara tungt att vänja sig vid det.

Suck. Dagens i-landsproblem kanske?

Inga kommentarer: