fredag, mars 16, 2007

Feltänkt defensiv på mittfältet

Det blir allt trängre på det politiska mittfältet. Enligt Aftonbladets nätupplaga slår en av de ledande s-företrädarna fast att socialdemokraterna inte kommer att återställa a-kassan vid en s-seger i valet 2010. Han säger vidare att socialdemokraternas skolpolitik är både misslyckad och självgod.

Ja, vad säger man? Som sagt, det är högervridning som gäller. Hårdare tag såväl i arbetsmarknadspolitik som i skolpolitik. Då är det skönt att veta att Vänsterpartiet har sina rötter tryggt förankrade i den ideologiska fruktbara myllan. Vi har inte slutat att lyssna på vad folk i Sverige säger. Självklart ska vi kämpa för att återställa så mycket som det bara är möjligt att återställa av det regeringen Reinfeldt river ner i flygande fläng. Då är det offensiv som gäller och inte nån feg mittfältsdefensiv!

Självgodheten väljer jag att inte kommentera. Den talar för sig själv.

4 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Tänk vilka kompisar ni har. Visst är de pålitliga? :-p

Puss

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, visst är de? Ungefär lika pålitliga som "Centern - de nya liberalerna" tycker att ni i Folkpartiet är.
;-)

Mats sa...

Nuder säger att orsaken till att behålla nuvarande a-kassa vid ett regimskifte är "Det blir för dyrt att återställa".
När det gäller skolan så har han rätt. Den är inte bra. Björklunds ideer om ny skola är väl ok, sen att han lägger fram dem otroligt klumpigt är något annat. Grunden är att även i skolan måste det finnas samma värderingar som i samhället i övrigt.
Det är ingenhemlighet att jag alltid förordat en mittpolitik. För mycket vänster eller för mycket höger är aldrig bra.
Ha nu en härlig helg i familjen Edström.

Nicke Grozdanovski sa...

Högersossen L... förlåt Nuder visar sitt rätta ansikte nu. Så allt han debatterade i valet om A-kassan och andra frågor var inte på allvar. Demonstrationen i mitten av december mot försämringarna var ju han också med. Vad är det han är ute efter? Att sälja sig till något "trevligt" höger tankesmedja vid namn Timbro kanske?. Eller har han fått "goda" råd av sin tidigare finansminister kollega Kjell Olof feldt?