onsdag, april 05, 2006

Vårtecken i aprilvädret

Jaha, så hade man rätt igen. Vintern var inte uträknad. Mängder av snö kom i morse. Tji hi fick alla som hade hängt undan vinterkläderna!

Just idag av alla dagar skulle vi (Mariann Karlsson, Tomas Jonsson och jag) ha presskonferens i stadsparken. Lokaliseringen var min idé, men den var liksom lite ljusare som idé när vi hade vårväder. Det gick vägen i alla fall till slut. Medan vi var där letade sig solen fram en liten stund och vi kunde, utan att frysa häcken av oss, tala en liten stund om feministiskt självförsvar, "Vägra vara rädd"-temat och vikten av att synliggöra och medvetandegöra tjejers/kvinnors beskärda vardag och livsrum. Därför valde vi just stadsparken som plats för presskoneferensen. Det offentliga rummet är till stora delar stängt för kvinnor. Et exempel är våra utemiljöer. Vilken tjej går frivilligt ensam genom stadsparken en mörk kväll? Varför är det så få som reagerar på att det känns naturligt att välja andra vägar? Vänsterpartiet vill rikta uppmärksamheten på det onaturliga i det som synes naturligt. Men just idag var det rätt kallt att vara just därute...

Fast våren är på väg i alla fall! Det finns andra vårtecken än vädret. Idag började vi repetera i den lilla "kommunkören". Vi ska sjunga på Stadshuset och på Landstingshuset i slutet av månaden och se till att fixa lite vårkänslor hos personalen där. Medan vi övar har vi himla roligt, även om vi saknade våra herrar idag. Pierre valde landstingsstyrelsen före kören (typisk tokig prioritering) men ligger i hårdträning här hemma för att hänga med oss damer i svängarna redan på morgondagens repetition. Det blir en intensiv träningsperiod nu (vi har ju inte sjungit sedan före jul) men den 27 april kommer det att slå gnistor om oss, det lovar jag!

Inga kommentarer: