måndag, april 15, 2013

Tillsammans!

"There is no life, no life without its hunger...."

Orden kommer från den underbara "You raise me up" av norrmannen Rolf Lövland och irländaren Brendan Graham. När man har hört den med Josh Groban så är man liksom fast. Vi hade den som solosång på vårt bröllop, och i morgon kväll ska den framföras med samma solist som då fast denna gång på vår Vårkonsert. Jag hoppas många kommer och lyssnar samt att jag fixar kompet :-)

Just den här raden har dock satt sig fast i mitt medvetande alldeles speciellt just nu. Det där med hungern i livet, viljan att utvecklas, drivkraften att komma längre och göra mer.... Det är väl det som är själva livet. Ett liv utan drivkraft, är det levande?

Nej, i min värld är det nog inte så. Jag måste vidare och inte stanna till, men det är klart, man kan inte ta alla steg på en gång. En annan låt vi ska sjunga med kören i morgon handlar just om det, nämligen att ta "en liten bit i taget". Kanske är det de små stegen åt rätt håll som tillsammans betyder nåt, men RÖRELSEN måste finnas där. Man måste vilja nånting, i alla fall måste jag det. Och det gör jag.

Jag vill vara med och bygga en bättre värld, men vägarna och metoderna dit är många, tack och lov. Man vill ju inte fastna som enfrågeterrorist, eller hur? I vardagen, i jobbet, på fritiden...... Det finns mängder av val att göra och viktiga saker att ta itu med, och vi är många som kan hjälpas åt. Låt oss då vara hungriga tillsammans!

Inga kommentarer: