onsdag, april 24, 2013

Tack för förtroendet!

Det här var riktigt roligt! För ett par veckor sedan fick jag en fråga som jag blev så glad för att jag nästan började gråta. Det är nämligen så att jag sedan en tid tillbaka, om än i tysthet, har börjat söka nya vägar i livet. Nu fick jag frågan, behagligt utsträckt med en morgontidning i handen i en hotellsäng på Strand i Borgholm, om jag jag skulle kunna tänka mig att bli ny ordförande för Byteatern Kalmar läns teater.

Som sagt, det var en riktigt rolig fråga att få! Där, med den ständigt leende Lasse Lönndahl (rummen på Strand är ju dekorerade med stora svartvita fotografier av stjärnor som har uppträtt där under åren som gått) som såg på mig med värme i blicken så insåg jag att JA, det är ett uppdrag jag gärna vill ha! Det händer mycket på Byteatern nu, det är stora planer på gång med kulturcentrum och utveckling av verksamheten med två nya chefer vid rodret, och det är ett positivt sammanhang med entusiasmerande förtecken och kompetenta människor i både styrelse, teater och i föreningen i stort. Det handlar om själva livselixiret för människan, nämligen kulturen och därmed möjligheten att utveckla sig själv, uttrycka sig fritt och att utmana både sig själv och andra. Självklart tackade jag JA!

Idag var det årsmöte i föreningen, och jag fick förtroendet. Det är med en stor dos ödmjukhet jag tar mig an uppgiften, och jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla och fördjupa styrelsearbetet så att det kommer teatern, människorna och samhället till del. Vi behöver kulturen mer än nånsin i ett samhällsklimat som blir allt hårdare, och jag bidrar gärna med de delar jag kan även om det är väldigt små delar. Tillsammans är vi starka!

Nu ser jag fram emot året som kommer. Vi har massor att göra, men vi tar oss an uppgiften med en gemensam vilja att sätta kulturen och teatern på dess rättmätiga plats, nämligen som ett av fundamenten för det mänskliga och utvecklande livet. TACK för förtroendet!

2 kommentarer:

Thore Berggren sa...

En dag som denna är du värd ett stort grattis och lycka till.

Men, förlåt Birgitta, ännu mer att gratulera är faktiskt Byteatern och Kalmar!

Du har redan tidigare visat vilken inverkan du kan ha på kulturlivet i Kalmar. Med detta i bagaget finns det hopp om att denna påverkan kommer att fortsätta och förhoppningsvis till och med accelerera.

Må dina gator nu vara sopade och inget mer damm få fäste på dina fötter.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack Thore för dina värmande ord! Än ligger det både sand och annan illvillig bråte på min stig, men jag ser ljuset nånstans bortanför hindren..... TACK!