onsdag, april 03, 2013

Till hösten är det kyrkoval!

Idag har så gott som hela arbetsdagen, med undantag av två planeringsmöten, gått åt till att förbereda kyrkovalet. Listor ska skrivas, valsedlar beställas och en hel del undersökande arbete krävs för att bringa reda i kyrkans organisatoriska struktur. Hur ser pastoratsgränserna ut? Vilka församlingar ingår? Och var bor alla våra kandidater???

Med hjälp av goa Christine och stiftskansliets Jonas och Ola så nådde vi nästan ända fram idag. Den sista biten ska jag försöka klura ut imorgon. Sedan kan listorna med alla bilagor gå iväg. I Växjö stift ställer Vänstern i Svenska kyrkan i årets kyrkoval upp i såväl val till kyrkomöte och stiftsfullmäktige som till sex lokala kyrkofullmäktige. Det kallar jag en ordentlig uppryckning! Tack kamrater!!!

Sedan till sommaren väntar valsedelsdistribution..... Det lär ta sin tid, men det är kärt besvär och kanske kan vi hjälpas åt? Och nu till hösten alla ni andra, glöm inte att gå och rösta! Svenska kyrkan behöver människor och förtroendevalda med ett varmt hjärta till vänster!

2 kommentarer:

ChristineH sa...

Det var ett roligt o givande jobb idag!
Det är så lätt o så trivsamt att jobba med dig!
Och det här arbetet känns mkt viktigt.
Kram
Christine

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det är himla roligt att jobba med dig också! Att kunna jobba ihop med nån och vara ett team för EN gångs skull är så himla kul :) Kram!