måndag, oktober 26, 2009

Fantasifoster

En bloggskrivare har fått för sig att nåt är sjukt här i Kalmar. Det sjuka är att jag är gift med en medborgare som skrev ett medborgarförslag för ganska länge sedan om koppeltvång för hundar på offentliga platser. Ja, får man inte vara gift med en medborgare som använder sina medborgerliga rättigheter om man själv är politiskt aktiv? Tydligen inte, åtminstone tycker inte alla det, för är man det så skapas det bilder av att man är korrupt. Visst blir man både trött, arg och ledsen? Är det så himla svårt för folk att skilja på sak och person att man alltid måste utgå från att det finns dolda motiv bakom allt som sker?

Hur som helst, Barometern skrev i lördags om TASS hundgård, och den artikeln: http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/ingen-rastplats-for-alla(1590916).gm
har visst lockat fram lite fantasifoster här och där. Jag kommenterade en av bloggarna enligt nedan:

Hej!
Dina slutsatser grundar sig på felaktigheter. Bidraget till TASS har beslutats på delegation på tjänstemannanivå och inte behandlats av nämnd eller andra politiker. Det är inte ovanligt när det rör sig om mindre belopp. Den här typen av bidrag ges som hjälp vid uppstart och kan sökas av vilka föreningar som helst som håller på att bygga upp ny verksamhet. Anledningen till att kommunen överhuvudtaget ger bidrag till det ideella föreningslivet är att föreningarna är mycket viktiga och bärande delar i vårt samhälle.

Det finns ingen som helst koppling mellan medborgarförslaget från "mycket hundrädd politiker" och mig som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden vars förvaltning har gett bidrag till TASS. Medborgarförslaget har främst handlagts av gatu- och parknämnden och samhällsbyggnadsnämnden och TASS-bidraget har handlagts av vår förvaltning. Den koppling du målar upp har du skapat själv och finns alltså inte i verkligheten. Jag själv har inte ens tänkt tanken förrän jag plötsligt sprang på den här sidan. Sett ur mitt perspektiv är det här befängda slutsatser.

Visst, vi är gifta med varandra (dock är "mycket hundrädd" ett epitet som jag inte kan känna igen), men man kan inte utifrån det faktumet utgå från att det leder till korruption. Det är ju just det du anklagar mig för och det är inte sant. Jag tar mina politiska uppdrag på för stort allvar för att blanda in privata relationer och privata intressen i dem. Det är ett val jag har gjort, och det står jag för.

Så det så.

Inga kommentarer: