söndag, oktober 18, 2009

Allsvenskt spel för tvåfaldiga svenska mästarna!

Idag måste jag säga


GRATTIS ÅTVIDABERG!Goda kämpatakter och en väl genomförd säsong förde efter 27 år laget tillbaka in i fotbollens finrum. Grattis!

Nu kommer det en tid av utmaningar och uppmaningar. Vad händer med anrika Kopparvallen? Får man spela sina hemmamatcher där? Publikkapacitet 8000, räcker det? Räcker sittplatserna som finns på den mysiga träläktaren? Arenan måste sektioneras och belysningen sannolikt uppgraderas. Spelarinsläppet måste göras säkrare. Ja, steget mellan allsvenskt spel och allsvenska krav 1982 och 2009 är mycket stort. Är det överhuvudtaget möjligt?

Ja, det hoppas jag verkligen. Jag unnar Åtvidaberg och goe liberalen allsvensk fotboll där det en gång begav sig under guldåren i början av 70-talet. Det skulle betyda mycket för framtidstron i den gamla bruksorten som på så många sätt har förlorat den i och med Facits nedgång och fall. Det MÅSTE vara möjligt att slå sig in i allsvenskan underifrån och ge vanligt folk möjlighet att uppleva fotboll där den ska spelas. Det får inte vara så att storfinansen alltid måste vinna över stoltheten, engagemanget och det brinnande hjärtat hos folket i en ort som lever för fotbollen.

Det måste gå. Tillsammans måste det gå att lösa. Jag hoppas att det gör det.

GRATTIS IGEN!

Inga kommentarer: