måndag, september 03, 2007

Idrott igen

Platt fall för Kajsa i höjdfinalen.
Fiasko för Stefan Holm.
Bara tre kast för Magnus Arvidsson.
Miss av Sanna.
Musse bara fyra.

Är det fler än jag som har läst rubrikerna angående friidrotts-VM? Alltså, ibland går det bara för långt. Hur många medaljer har man sagt att Sverige skulle få? Och vem har sagt det? Jag för min del utgår från att alla gör sitt bästa, och det där med medaljer och missar blir i det läget mest ett bevis på att man sätter upp alldeles för höga mål. "Man" är att tolka som media och diverse sport-förstå-sig-på-are. Jag blir så trött! Visst har det varit härliga Osaka-dagar med en massa extra spänning, och visst hade det varit roligt med fler svenska medaljer. Men, ett guld är i alla fall ett guld, så man får vara tacksam tycker jag. Ingen förtjänar att bli kallad för "flopp" om man kommer fyra eller sjua när man tävlar mot världseliten. Sånt känns perspektivlöst.

2-2 för Kalmar AIK hemma i fredags kväll. Det var surt att förlora två poäng i slutminuterna, men det var en rolig match med många ljusglimtar. En osannolik uppvisning i missade målchanser var det också, men ett poäng mot serieledande Älmhult, sponsrade av IKEA, är inte fy skam. Apropå Älmhults defensiva spel som lämnade en del övrigt att önska: Bokhyllan Billy passar bättre som bokhylla än som back, åtminstone om man ser till rörlighetsförmåga. ;-)

Och KFF vann mot HBK med 3-0. Inget direkt lysande spel av Kalmarlaget, och inte var det underhållande heller, men ett rationellt lagarbete var det som gav utdelning. De två 5-0-förlusterna känns avlägsna efter två raka segrar. Lite trist är det dock att inte nya spelare som Oliveira och Santos får chansen att spela mer än fem minuter i slutskedet när man har en man mer på plan och dessutom leder med tre mål. Ska de någonsin kunna bli kuggar i laget så måste de ju få speltid. Men jag ska väl inte lägga mig i. Jag kan ju inget om fotboll egentligen. Goe liberalen tycker att jag i huvudsak kommenterar oväsentligheter. Men inte kan det vara oväsentligt att KFFs byxmodell nästan är kriminellt ful, att KAIKs svarta dräkter är en fröjd för ögat och att Artur Sorins KFF-tröja verkar ha fällt i tvätten? ;-)

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Jag håller med dig. Media är inte roliga när det går dåligt. Dessa krigsrubriker efter friidrotts VM hör inte hemma i sportens värld. Knappast ett fiasko när de allra flesta gör sitt bästa, sen lyckas man inte , de är så det är ibland. Ibland har man stolpe ut.

Mats sa...

Ge David Elm speltid. Skicka hem de överreklamerade brassarna.
Bra värvning av Augustsson.

I toppen av friidrotten är det små marginaler.
Däremot kan man sätta frågetecken för vissa deltagare tex Erik Sjöqvist och Gabriel Wallin, slöseri med resurser. Det hade varit bättre att ge dem till ungdomsidrotten eller till coming stars.

Pierre Edström sa...

David Elm var med nästan hela matchen förutom fem minuter i slutet. Han tar för sig lite bättre nu och fungerar bra som bollmottagare. Men jag tror inte att han har möjligheter att bli en vass allsvensk toppforward. Han har helt enkelt ett för dåligt rörelsemönster och är allt för osnabb. Brassarna är fortfarande en gåta för mig. Nu gäller det att hitta en betydligt bättre forward till nästa säsong.

Pierre Edström sa...

Apropå Älmhult så visste jag inte att IKEA sålde julgransfötter. Jag såg nämligen flera stycken i Älmhults försvar :-p