måndag, september 17, 2007

Heja Svante! Stöd verkstäderna! Leve solidariteten!

Som någon kanske tidigare har lagt märke till känner jag en viss skepsis inför Kalmars stora Kinafeber. Känslan i magen, intuitionen (måhända är den också kvinnlig?) som den så vackert brukar kallas, säger att något är fundamentalt fel med idén. Därför är det inte utan en viss uppskattning jag läser dagens nyhet om att Kalmars egen Tjalle Tvärvigg i FanerDun-affären försöker lägga in en markreservation på mark som var tänkt till ännu ett kinesiskt mässhallsbygge men där reservationen har gått ut. Nu är det dags att tala om vad som gäller. Behandlas alla lika i kommunen? Om inte reservationen kan göras, vilka skäl anförs? Som sagt, den som lever får se. I alla fall: Heja Svante! Dina kritiska synpunkter är oerhört nyttiga och viktiga!

Och bilen då? Tja, jag måste byta en bromsslang och två bromsbelägg. Ombesiktning inom en månad. Det är sånt som händer. Som min gode vän bildoktorn sa en gång: "Allt går sönder. Det är bara en fråga om tid." Men höjden är väl ändå att goe liberalens Saab har lyckats få punktering samtidigt! En metallbit med fyra långa vassa kanter hade trängt sig in i höger bakdäck. Psssssssttt..... Dunk. Ja ja. Det är tur det finns verkstäder. De ska ju också leva. Fast det är ju himla konstigt att vi ska behöva anlita två samtidigt!

Apropå att leva: Vänsterpartiet i Kalmar vill att Kalmar ska bli en Fairtrade City och därmed vara med och stödja den sociala, ekonomiska och demokratiska utvecklingen i varuproducerande länder. Nu hoppas vi att övriga partier hänger på. För inte kan det vara så att det finns partier som bara tänker på det egna välståndet? Så illa kan det väl inte vara?

Häpp!

Inga kommentarer: