torsdag, augusti 30, 2007

Debattnivå

Visst är det roligt med politiska motståndare som inte kan debattera utan att skrika "osakligt", "lögner" och "kommunist"? Fast jag antar att det hör ungdomen till. Förhoppningsvis växer de ifrån det. Kanske lär de sig att skilja på sak och person också en dag, vem vet. En annan sak som jag hoppas att man framöver tänker till över är hur man handskas med namn på sina bloggar. Även där bör nog försiktighetsprincipen råda. Just Folkpartiet har dock inte visat sig överdrivet förtjust i just den principen, se t ex min lilla passus om däckgungorna. Å andra sidan, även där mognar man väl med tiden. Kanske.

En sak till: All heder åt miljöpartisten Swante Friberg som har en ärlig hållning gentemot sin egen uppfattning. Jag kommer att sakna hans intellektuella stil, kunnigheten och de kritiska frågorna han ställer. Dessa tre inslag riskerar att bli bristvaror framöver. Det är trist.

5 kommentarer:

Mats sa...

Alldeles för lite sunt förnuft och alldeles för mycket prestige.
Kämpa på Birgitta.

Kaj Raving sa...

Det ger knappast en vacker bild av det politiska klimatet i Kalmar.

Och att kalla sina motståndare för lögnare när man tolkar saker olika.
Riktigt lågt!

Tydligen så är det inte så illa i Nybro ändå.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag tackar för klappar på axeln. Ibland behövs de mer än vanligt.
Tack!

Basse sa...

Jag hade helst sluppit skriva såna insändare, men vad ska jag göra? Tyst acceptera att (v) utmålar min och Björns motion till något den inte är?

Men jag vill också be om ursäkt.
Jag inser och ångrar att jag gick för hårt fram mot dig (och Bertil) på min blogg. Jag har ändrat texten till vad den borde varit från början.
Jag försöker angripa åsikter (eller insändare), och inte personer, men det är inte alltid det lätt när man är arg och frustrerad.

Ni är så vitt skilda personer i talarstolen och på insändarsidan (aggressiva) än vad ni är i verkligheten (trevliga). Kanske det är därför jag blir så upprörd och besviken. Det är svårt att förklara.

I vilket fall. Jag ber om ursäkt och hoppas din fortsatta dag kanske blir bättre av det.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ok Basse, det är ok.