tisdag, augusti 28, 2012

En dag i demokratins tjänst

Idag har jag öroninflammation och jobbar därför hemifrån. Det är ingen drömsituation, men det är ändå skönt att kunna göra på det sättet. När öronen krånglar med jämna och ojämna mellanrum så medför det problem. Det har jag varit tvungen att lära mig att leva med, liksom med gula kladdiga örondroppar som kan missfärga textilier. Blä.

Hur som helst, mycket arbete kan idag skötas oberoende av tid och rum, bara man har en dator tillhands. Tankeverksamheten kan också gynnas av lugnet och tystnaden då och då, men det får inte bli för ofta. Jag vet med mig att jag jobbar bra under viss press och att jag inte är speciellt lättstörd av ljud och annat, men visst är det skönt att vila hjärnan från inkommande intryck ibland. Dessutom kan man låta diskmaskinen gå under tiden man jobbar. Det gäller att söka upp de fördelar som finns!

Idag har jag en del produktion på schemat. Röda tankar ska omsättas i nya former mitt i min blåa köksmiljö. Jag inbillar mig att det är nyttigt. De får liksom vänja sig vid att slåss mot högern redan från tidig ålder ;-) Det borde göra dem starkare!

Många tankar flyger genom huvudkontoret just nu med anledning av händelser i den lokala omvärlden. Det handlar om vikten av att sköta partiinterna angelägenheter just partiinternt, om vikten av att behålla sin professionalitet i jobbiga frågor och inte förfalla till maktspråk och härskartekniker samt vikten av att bevara lugnet och det goda humöret trots en omgivning som har andra perspektiv och åsikter än man själv har. Även om det inte handlar om att mitt eget parti springer gatlopp i media just nu, så stänker det över på oss allihop som är inne i politiken när en del inte kan hantera konflikter och personmotsättningar på ett klokt sätt. HELA demokratin förlorar på sådant, och det är bekymmersamt. Demokratin är nämligen värd att både bevara och att utveckla. Den är något av det finaste vi har, även om den inte är perfekt, men vem är egentligen det?

Alltså, åter till produktionen i demokratins tjänst, denna dag i ett blått men hemtrevligt kök :-)

Inga kommentarer: