lördag, juni 23, 2012

Midsommardag

"Du lindar av olvon en midsommarkrans och lägger den om ditt hår...."

Det här är vår familjs traditionella midsommarbukett, av röda nejlikor och blåklint.Tillsammans blir just de två blomsorterna jättefina, eller hur? På det mänskliga planet funkar det också jättebra, men ideologiskt blir det lite problem då och då.... ;-) Men vet ni, bland den viktigaste kompetensen man ska utveckla här i livet är skicklighet i att skilja på sak och person. Tänk så mycket mer man kan uppleva då, så många fler människor man kan lära känna och så mycket mer om andras värderingar, perspektiv och tankemönster man kan lära sig att förstå :-)


Nu är det alltså midsommarhelg. Här i Kalmar har det varit minst sagt blandat väder, men det är ju en sann bild av den svenska sommaren så man får helt enkelt ta det, eller hur? Lite tråkigt var det nog ändå för Kalmar Folkdanslag som på Revsudden för 40:e året anordnade firande på midsommardagen. Och regnet hällde ner.... men midsommarstången var himla söt som ni ser och kaffet var gott även med regnvatten i :-)

Igår hade vi midsommarlunch med familj och vänner och på kvällen grillkväll med både familj och ännu fler vänner och grannar. Samtidigt firade vi goe maken som fyllde år dagen före. Gott, mysigt, trevligt och trots regnet varmt och gemytligt. Någon kubbmatch blev det dock inte i regnet, så den premiären får vänta. Tipspomenaden fick vi göra sittandes inne, men det gick ju bra det med. En av frågorna vållade mycket huvudbry:


En tegelsten väger 2 kg plus hälften av sin egen vikt. Vad väger tegelstenen?
1: 2,5 kg
X: 3 kg
2: 4 kg


Klura på den!!! Den är inte helt självklar ;-)

2 kommentarer:

Jonas Löhnn sa...

Jodå, den är självklar:
4 kilo.

:-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Helt rätt Jonas, men du ska veta vilka bekymmer det vållade att förklara lösningen ;-)